NaslovnicaVijestiLegenda Barce: Ronaldo ništa nije uradio na utakmici, Neymar je bio bolji!

Legenda Barce: Ronaldo ništa nije uradio na utakmici, Neymar je bio bolji!

Legendarni nogometaš Barcelone Xavi Hernandez kaže da Cristiano Ronaldo nije bolje igrao u od Neymara u utakmici Real Madrid – PSG (3:1) u osmini finala Lige prvaka.

Ronaldo, petostruki osvajač Zlatne lopte, dao je dva gola i postao prvi igrač koji je u Ligi prvaka za jedan klub upisao 100 pogodaka.

“Kažu da je Cristiano bio bolji od Neymara, ali to nije pošteno. Šta je Ronaldo uradio na utakmici? Dao je jedan gol iz penala i drugi gol koljenom. Ali šta ćemo sa opasnim situacijama koje je Neymar stvorio i sa kontrama koje je pokrenuo izazivajući strah u Madridu“, pita se Xavi i dodaje:

[su_watch_live_football]

“Real je bio na ivici da bude slomljen, ali onda su se vratili. Protiv njih šanse moraju da se koriste, u suprotnom bivaš kažnjen. Kada se urakmica završi, vidiš 3:1 i kažeš: ‘Je.. te, 3:1‘, ali kako su to postigli? Skoro da je nepravda što je PSG tako ubjedljivo poražen, trebalo je da bude 1:1 ili 2:2, možda čak i 1:2. Ali tako je to u nogometu – kada pobijediš, divan si, kao što je sada divan Zidane svima koji su ga kritikovali prethodnih tjedana“.

Transfer glasine: Real spremio šokantnu ponudu za Hazarda, Tottenham kupuje dvojac Watforda, Guardiola zainteresovan za veznjaka Dortmunda

Zidane uvodi novu formaciju!? Mateo Kovačić dobiva bitnu ulogu!

Utakmica na Santiago Bernabeu je protekla u obostrano otvorenoj igri s velikim brojem prilika, a aktuelni prvaci Evrope do trijumfa su došli u finišu, nakon preokreta.

Parižani su došli u vodstvo u 33. minuti preko Adriena Rabiota, a Real je izjednačio u posljednoj minuti prvog dijela golom Cristiana Ronalda iz penala. Prethodno je u šesnaestercu PSG-a oboren Toni Kroos.

Drugo poluvrijeme donijelo je napade s obje strane, a nešto opasniji bili su gosti koji su propustili nekoliko dobrih prilika za novo vodstvo. Kazna za propuštene šanse uslijedila je u 83. minuti kada Ronaldo postiže svoj drugi pogodak za preokret, a samo tri minute kasnije Marcelo postavlja konačan rezultat 3:1.

Uzvrat osmine Lige prvaka između PSG-a i Reala na programu je 6. ožujka u Parizu na Parku prinčeva.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!