NaslovnicaVijestiLegenda Liverpoola: Vrijeme je da ga Redsi prodaju

Legenda Liverpoola: Vrijeme je da ga Redsi prodaju

Vrijeme je da ga Redsi prodaju, rekla je bivša legenda Liverpoola. Phil Thompson smatra da bi vlasnici Liverpoola trebali unovčiti Daniel Sturridge-a, ukoliko on ne mogne dokazati svoje sposobnosti. 26-godišnjak je uživao u svojoj formi na Anfieldu prije dvije godine sa 24 gola u 33 utakmice, ali se poslije toga mučio sa povredama.

Vrijeme je da ga Redsi prodaju

Engleski reprezentativac je do sada odigrao samo šest utakmica i Thompson, koji je osvojio sedam naslova prvaka sa Redsima, misli da bi Liverpool mogao da ga proda i zaradi dobre novce, ukoliko se on ne dokaže poslije ovih povreda.

“Postoji samo određen trenutak do kojeg možete ići sa Sturridge-om”, rekao je Thompson.

“Ne možete graditi tim oko njega. Ne možete graditi liniju napada oko njega. Teško je predvidjeti da će on ići naprijed, jer je on takav igrač, a i povrede su ga savladale.”

“Mislim da bi vlasnici trebali gledati koliko je minuta igrao, koliko mu je godina i trebaju se pitati koliko novaca mogu dobiti za njega.”

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

Sturridge je igrao za još tri kluba Premiershipa, nakon što je što je započeo svoju karijeru u Manchester Cityju prije prelaska u Chelsea u dobi od 20 godina.

Napadač koji je rođen u Birminghamu je igrao u Boltonu na pozajmici, ali je potpisao za Liverpool u 2013. godini i njegova procjena ide do 12 miliona funti.

I Thompson tvrdi da, ukoliko bi on bio zadužen, karijera Sturridge-a ne bi još bila gotova.

“Ja bih bio u iskušenju da mu dadnem još jednu sezonu u klubu da se dokaže”, dodao je Thompson.

“Ako bude igrao na Europskom prvenstvu i cijeloj predsezoni onda bi napravio pravu odluku.”

“Sljedeća sezona je masivna za njega, on će doći do kraja svog ugovora, pa čak možda bude i obnovljen.”

Rođen u Birminghamu, Sturridge je svoju karijeru započeo u omladinskoj akademiji Aston Ville prije nego je prešao u Coventry City. Godine 2003. prelazi u Manchester City, gdje se razvija kroz juniorska natjecanja i igra čak u dva finala juniorskog izdanja FA Kupa.

Profesionalni debi imao je u sezoni 2007./08., kada je postao jedini igrač u povijesti engleskog nogometa koji je iste sezone postao strijelac u juniorskom i seniorskom FA Kupu, kao i Premiershipu. Godine 2009. prelazi u Chelsea, a u drugom dijelu sezone 2010./11. igra na posudbi u klubu Bolton Wanderers.

Nakon uspješne posudbe, vraća se u Chelsea, kojeg napušta 2013. godine, kada odlazi u Liverpool, gdje postaje jedan od ključnih igrača.

Sturridge je igrao za Englesku na svim nivoima. Debi za seniorsku reprezentaciju imao je 15. studenog 2011. godine protiv Švedske.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!