NaslovnicaVijestiNogometaš Eintrachta završio karijeru u 29. godini zbog političkog skandala

Nogometaš Eintrachta završio karijeru u 29. godini zbog političkog skandala

Prvotimac Eintracht Frankfurta i austrijski nogometaš Martin Hinteregger iznenada je u 29. godini odlučio prekinuti profesionalnu karijeru.

U četvrtak je imao sastanak s upravom kluba i zamolio ih da mu dopuste raskid ugovora kako bi završio karijeru, što mu je na kraju i dopušteno.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

“Prošle jeseni sam već počeo razmišljati o povlačenju na kraju sezone”, rekao je Hinteregger i dodao da se osjeća jako loše na terenu, te je nadalje istaknuo kako mu je osvajanje Europske lige samo tračak svjetla.

“Moj napredak u proljetnom dijelu sezone i zajednički uspjesi u Europskoj ligi dodatno su me motivirali da odam počast velikom sportskom uspjehu. Zato sam toliko uživao u slavlju nakon finala Europske lige, a i tada sam znao da je to bila moja posljednja velika pobjeda. Slavljenje s fantastičnim navijačima u ovom gradu, koji je postao moj drugi dom, je nešto što ću uvijek pamtiti. Kao navijač, nastavit ću navijati za Eintracht.”

Njegova odluka, prema njemačkim medijima, dolazi nakon što se suočio s kritikama zbog organiziranja nogometnog turnira u Austriji s desničarskim političarem Heinrichom Sicklom, koji je povezan s organizacijom koju je austrijska vlada opisala kao “desničarsku, ekstremističku, rasističku, nacionalistički i etnički orijentiranu”.

“Proteklih tjedana pojavio se niz problema oko mog ‘Hinti Cupa’, koji sam vodio sa strašću i najboljim namjerama, a čije su mi posljedice jasne tek retrospektivno. Neke moje riječi, emotivne i možda nepromišljene, iznervirale su ljude i želio bih se ispričati zbog toga. Jako mi je žao! Još jednom da bude jasno: oštro osuđujem desničarske, netolerantne i nehumane ideje. To znaju oni koji me poznaju i za sada se moram distancirati i promijeniti svoj život. Zahvalan sam Eintrachtu što mi je dao priliku da sada napravim ovaj korak”, rekao je Hinteregger.

Ovaj 29-godišnjak je tijekom karijere igrao za Salzburg, Borussiju M’gladbach, Augsburg i Eintracht, a za reprezentaciju Austrije odigrao je 67 utakmica.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!