NaslovnicaVijestiLEGENDARNI BERBATOV OTKRIO: Evo zašto ne podnosi zvijezdu Arsenala Mattea Guendouzija!

LEGENDARNI BERBATOV OTKRIO: Evo zašto ne podnosi zvijezdu Arsenala Mattea Guendouzija!

Legendarni bivši napadač Manchester Uniteda i Tottenham Hotspura Dimitar Berbatov otkrio je kako ga novi veznjak Arsenala Matteo Guendouzi jako nervira, i to zbog nevjerovatnog razloga. ‘Topnici’ su 19-godišnjaka doveli iz francuskog prvoligaša Lorienta prošlog ljeta za cifru od osam miliona eura, te je jedno od pet pojačanja koje je doveo novi trener kluba Unai Emery.

Guendouzi nervira Berbatova

Otkako je stigao, mladi Francuz je postao jedan od ključnih igrača tima. Nastupio je na ukupno 20 utakmica ove sezone, te pritom postigao jedan gol i podijelio dvije asistencije. Berbatov je mišljenja kako je Guendouzi nevjerovatan igrač, te da izgleda kao da je dugo vremena u Arsenalu, iako ima tek 19 godina.

Bivši bugarski reprezentativac je u intervjuu za Sky Sports rekao: “On ima 19 godina, ali igra kao da je vječno u Arsenalu. Ponekad kad ga gledam želim zaigrati protiv njega jer mi ide na onu stvar sa tolikom dozom samopouzdanja koju ima. Ostavlja mi takav dojam da ga želim pobijediti. Toliko je samouvjeren sa loptom u nogama i nalazi se svugdje na terenu. On je dokaz da možete imati 19 godina i mentalitet i iskustvo 24-godišnjaka, godine nisu bitne. Zaista je nevjerovatan.”

Guendouzi je odigrao svih 90 minuta u minimalnoj pobjedi njegovog tima protiv Huddersfield Towna u subotu. Kada se svima činilo kako će utakmica završiti neriješeno, bez golova, Lucas Torreira je postigao sjajan gol te osigurao nova tri boda ‘Topnicima’. Emery je nakon te pobjede, te čak 21. utakmice u nizu bez poraza rekao: “Bila je ovo teška utakmica, kao i većina ostalih, ali ova je važna jer nismo bili u svom ritmu, ali smo ipak pobijedili. Jako sam zadovoljan rezultatom. Bilo nam je teško kontrolisati igru danas. Želio sam da ranije riješimo pitanje pobjednika, ali morali smo biti strpljivi.”

Najnovije vijesti

Dok su igrači Reala slavili prolazak u polufinale, pogledajte što je...

0
Nakon što je Real Madrid eliminirao Manchester City i osigurao svoje mjesto u polufinalu Lige prvaka, veliko slavlje je eruptiralo među igračima. U uzvratnoj...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!