NaslovnicaVijestiLegendarni Didier Drogba otkrio kako je igrao ključnu ulogu u dolasku N'Gola...

Legendarni Didier Drogba otkrio kako je igrao ključnu ulogu u dolasku N’Gola Kantea u Chelsea!

Legendarni bivši napadač Chelseaja Didier Drogba otkrio je kako je igrao možda i ključnu ulogu u dolasku N’Gola Kantea na Stamford Bridge u ljeto 2016. godine.

Drogba poručio Chelseaju da dovedu Kantea

‘Plavci’ su Francuza doveli iz Leicester Cityja za 35 miliona eura nakon sjajne sezone, u kojoj je osvojio Premier ligu sa ‘Lisicama’. Odmah nakon dolaska, u svojoj prvoj sezoni u londonskom klubu osvojio je novu titulu prvaka Engleske, a zatim i FA Kup.

Drogba, koji se smatra jednom od najvećih legendi u povijesti Chelseaja, za koji je nastupao u dva navrata, prvi put u periodu od 2004. do 2012. godine, a zatim i tokom sezone 2014/15, otkrio je kako je on bio taj koji je savjetovao svoj bivši klub da dovedu Kantea.

Bivši reprezentativac Obale Bjelokosti rekao je: “Jako sam ponosan na N’Gola Kantea. Drago mi je što je izabrao Chelsea, i što je klub poslušao moj savjet i odlučio ga dovesti. Drago mi je što nisam napravio grešku. Poručio sam im kako ne smiju propustiti priliku i da ga moraju dovesti. Kada? Odmah nakon što je stigao u Leicester City.”

Francuski veznjak je postigao sjajan gol u velikoj pobjedi njegovog tima protiv Manchester Cityja u subotu, kada je rezultat glasio 2-0. Trenutno se nalaze na četvrtom mjestu sa 34 osvojena boda, dva manje od trećeplasiranog Tottenham Hotspura, te sedam manje od Manchester Cityja koji je sada drugi, dok je prvo mjesto preuzeo Liverpool, koji ima ukupno 42 osvojena boda. Tim Maurizija Sarrija će u četvrtak odigrati posljednju utakmicu grupne faze Europske lige, kada će gostovati kod MOL Vidija.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!