NaslovnicaVijestiLEGENDARNI FERGIE OTKRIO: Evo što je odgovorio nakon što je Ronaldo zatražio...

LEGENDARNI FERGIE OTKRIO: Evo što je odgovorio nakon što je Ronaldo zatražio odlazak iz Manchestera 2008. godine!

Manchester United je doživio veliki pad otkako je legendarni Sir Alex Ferguson napustio klub i otišao u zasluženu mirovinu 2013. godine. Fergusonovi nasljednici David Moyes i Louis van Gaal nisu ostvarili skoro nikakav uspjeh za vrijeme svojih mandata, a ni Joseu Mourinhu ne ide baš najbolje, pogotovo ove sezone.

Ferguson uvjerio Ronalda na ostanak

Pored toga što 55-godišnjak ima problema kada su u pitanju rezultati njegovog tima na početku nove sezone, on je također i u velikoj svađi sa jednom od najvećih zvijezda kluba Paulom Pogbom. ‘Posebni’ je potrošio čak 105 miliona eura na dovođenje veznjaka iz Juventusa, ali on navodno trenutno želi svim silama napustiti Old Trafford i otići u redove Barcelone, koja dugo vremena pokazuje interes za njega.

[su_bet365_koeficijenti]

Sličan problem poput Mourinha imao je i legendarni Fergie, kada je 2008. godine Cristiano Ronaldo također imao namjeru otići u Španjolsku, nedugo nakon osvajanja Lige prvaka sa Unitedom. Ipak, škotski stručnjak je mnogo bolje riješio tu situaciju, te uspio uvjeriti Portugalca na ostanak u klubu još jednu sezonu u kojoj je briljirao, nakon čega ga je prodao Real Madridu za tada rekordnih 94 miliona eura.

Naime, on je u svojoj autobiografiji otkrio kako je reagovao na Ronaldov zahtjev za odlaskom. Napisao je: “Real Madrid je platio 94 miliona eura za njega 2009. godine, a znate li zašto? To je bio način Florentina Pereza, predsjednika kluba, da kaže svijetu ‘Mi smo Real Madrid, mi dovodimo najbolje’. Ramon Calderon, njegov prethodnik, godinu dana prije tog je tvrdio kako će Cristiano Ronaldo jednog dana postati igrač Real Madrida. Otišao sam u kuću Carlosa Querioza (njegovog asistenta u to vrijeme) u Portugalu i Ronaldo mi je poručio kako želi otići u Real Madrid. Odgovorio sam mu: ‘Ne možeš otići ove godine, ne nakon te izjave Calderona.”

“Rekao sam: ‘Znam da želiš otići u Real Madrid, ali ne želim te prodati tom čovjeku. Ukoliko budeš nastavio igrati dobro i netko ponudi rekordnu cifru, onda ću te pustiti da odeš’. To ga je smirilo, rekao sam mu razlog zbog kojeg ga nisam želio prodati te godine, a razlog je bio Calderon. Također sam mu rekao: ‘Ukoliko te pustim sad, moja čast će nestati. Nije me briga da li ćeš sjediti na tribinama, znam da neće doći do toga, ali samo ću ti reći da ti neću dopustiti da odeš ove godine.”

Ronaldo ga je poslušao, smirio se i nastavio igrati u nevjerovatnoj formi. Te je te sezone na ukupno 53 nastupa u svim takmičenjima postigao 26 golova, te podijelio 12 asistencija, da bi na kraju iste dobio dozvolu za odlazak, baš kao što mu je Ferguson i obećao. Ipak, teško je da će isto to i Jose Mourinho dobiti od Paula Pogbe, s obzirom da se ne nazire se kraj njihovim svađama. Pred jučerašnju utakmicu protiv Derbyja portugalski stručnjak je na treningu poručio Francuzu kako više nikad neće biti kapiten kluba, a pojedini engleski mediji izvještavaju kako je 25-godišnjak već zatražio odlazak sa Old Trafforda.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!