NaslovnicaVijestiLegendarni igrač Manchester Uniteda: Sir Alex Ferguson me nije trebao prodati!

Legendarni igrač Manchester Uniteda: Sir Alex Ferguson me nije trebao prodati!

Legendarni igrač Manchester Uniteda Jaap Stam izjavio je da je Sir Alex Ferguson napravio grešku kada ga je pustio da ode sa Old Trafforda.

Nizozemac, koji trenutno obavlja funkciju trenera engleskog drugoligaša Readinga, ‘Crvene vragove’ je napustio 2001. godine, nakon mišljenja Fergusona da više ne može igrati na vrhunskoj razini.

Stam je ipak dokazao suprotno, prešao je u talijanski Lazio za oko 15 miliona funti, gdje je odigrao tri sjajne sezone, nakon čega je prešao u Milan, te na zalasku karijere se vratio u rodnu Nizozemsku, odnosno u Ajax.

“Naravno da je to bila greška! Neću poricati, znao sam kako sam se osjećao u tom trenutku”, rekao je Stam za engleske medije.

“Nisam bio nimalo zadovoljan tada, ali sada kad sam i sam trener svjestan sam da se nekada moraju napraviti određene odluke. Ferguson je imao povjerenja u mene i bio sam njegov prvi izbor. Mnogo sam naučio od njega, volio bih da sam proveo još nekoliko dodatnih godina s njim, ali tako je kako je.”

“Međutim, naučio sam lekciju iz ovoga. To se dogodilo meni i znam da, ako se u budućnosti desi slična situacija između mene i nekog mog igrača, možda ću postupiti drugačije nego on tada.”

44-godišnjak se vraća na Old Trafford sljedeće sedmice, kada njegov Reading igra u trećem kolu FA Kupa protiv engleskog velikana. Na Old Traffordu je proveo tri i pol sezone, gdje je skupio ukupno 127 nastupa i postigao jedan gol.

U njegovoj prvoj sezoni u klubu, u kojeg je stigao iz PSV Eindhovena, Manchester United je osvojio povijestnu triplu krunu 1999. godine. Stam je preuzeo klub iz Berkshirea početkom prošlog ljeta, kada se upustio u trenerske vode, te se trenutno nalaze na trećem mjestu u Championshipu nakon 13 pobjeda iz 23 odigrane utakmice.

[su_tipbet_7eur_no_deposit]

[su_bet365_1mspectacular_mali]

[su_bet365_novo__koeficijenti]

 

[excerptlist num=5 ]

 

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!