NaslovnicaVijestiLegendarni Oliver Kahn otkrio: "Odbio sam njihovu ponudu, ali sada bi se...

Legendarni Oliver Kahn otkrio: “Odbio sam njihovu ponudu, ali sada bi se drugačije odlučio!”

Bivši vratar i kapetan Bayerna, Oliver Kahn otkrio je da je početkom 2000. godine odbio ponudu engleskog velikana te je dodao da bi se odlučio drugačije da je sada u toj situaciji. On je ostao u Bayernu sa kojim je godinu dana kasnije osvojio Ligu prvaka.

Oliver Kahn otkrio

Bayern je 1999. godine dramatičnoporažen u finalu Lige prvaka protiv Uniteda, kojeg je tada sa klupe predvodio legendarni  Sir Alex Ferguson, a Kahn je se mogao preseliti upravo u redove Uniteda kasnije te godine, koji je tada izrežirao jedan od najvećih prepokreta ikada viđenih u historiji ove igre.

[su_premierleague]

Početkom milenijuma bivši član Karlsruhea imao je priliku potpisati za klub sa Old Trafford, ali vratar koji je bio vjeran Bayernu između 1994. i 2008. godine, se možda i dan danas zbog toga kaje.

>> ULI HOENESS ŠOKIRAO NAVIJAČE BAYERNA: “Dok smo mi u klubu, klub neće…”

“Alex Ferguson mi još uvijek nije oprostio”, priznao je Kahn u intervjuu za Sport Bild. “2003. i 2004. bio je uvjeren da ću se pridružiti Manchester Unitedu, ali meni jetada bilo važnije izgraditi jednu eru u Bayern, po kojo će me pamtiti. Kad pogledam unatrag, vjerujem da bi tada trebao otići. To bi za men bio zadnje veliki izazov. Finale protiv Manchester Uniteda, sam sebi u glavi upisao  kao pobjedu i izbrisao sam posljednje dvije minute susreta iz memorije.”

[su_bonus]

Kahn je ostao vjeran Bayernu do svojeg 39. rođendana, a 2008. godine je odlučio da je vrijeme za povlačenje. Sir Alex je tada vjerovatno zamjerio Kahnu što ga je odbio, a bijes je bio još veći jer je u tim sezonama Uniteda imao mnogo problema sa golmanima. Tim Howard, koji je 2003. godine stigao u United, u ulozi nasljednika Petra Schmeichla nije se uspio nametnuti, te su mnogi željeli vidjeti upravo Kahna kao naslijednika legendarnog reprezentativca Danske.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!