NaslovnicaVijestiLegendarni Ronaldo izabrao najboljih 11 svih vremena

Legendarni Ronaldo izabrao najboljih 11 svih vremena

Legendarni Brazilac Ronaldo ostavio je dubok trag igrajući u Seriji A i La Ligi, kao i u reprezentaciji Brazila. Tokom svoje profesionalne karijere svlačionicu je dijelio s nekim od najboljih nogometaša svih vremena.

Ronaldo izabrao najboljih 11

Samo na klupskom nivou postigao je čak 352 gola, a također i za reprezentaciju je postigao 62 gola u 98 nastupa. Žario je i palio terenima igrajući u dresu Cruzeira, PSV-a, Barcelone, Intera, Real Madrida, AC Milana, te na kraju karijere Corinthiansa.

[su_bbworld]

Kroz karijeru ga je krasio njegov poseban dribling, te brzina i izdržljivost sa loptom u nogama. Po mnogima, najbolji gol u karijeri je postigao u dresu Barcelone protiv Compostele 1996. godine, kojeg možete pogledati u videu ispod. Njegov tim je tada slavio rezultatom 5-1, a Brazilac je postigao dva gola na utakmici.

U intervjuu za FATV, 41-godišnjak je izabrao svojih najboljih 11 igrača svih vremena.

Na golmanskoj poziciji je izabrao još uvijek aktivnog Gianluigija Buffona, kojeg mnogi smatraju najboljim golmanom svih vremena.

Zatim, na bekovskim pozicijama se nalaze njegovi nekadašnji suigrači Roberto Carlos i Cafu. Na pozicije centralnih defanzivaca je stavio također bivše suigrače Paola Maldinija, te Fabija Cannavara.

[su_oglas]

Vezni red predvodi Andrea Pirlo, koji je nedavno okačio kopačke o klin, a koji se nalazi na poziciji zadnjeg veznog. Zatim, ispred njega su trenutni trener Real Madrida i također njegov bivši suigrač Zinedine Zidane i Diego Maradona.

U vrhu napada je odabrao svog sunarodnjaka Pelea, zvijezdu Barcelone Lionela Messija, te naravno sebe.

Prije nekoliko dana, Ronaldo je prisustvovao pobjedi svog bivšeg kluba Corinthiansa protiv Fluminensea (3-1), te proslavljanju sedme titule u povijesti kluba. U posljednje vrijeme pojavile su se špekulacije kako bi se on navodno mogao vratiti u klub u kojem je završio karijeru, i to na poziciju sportskog direktora, ukoliko bivši predsjednik kluba ponovo pobijedi na izborima početkom sljedeće godine.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!