NaslovnicaVijestiLegendarni ukrajinski napadač oduševljen Allegrijem

Legendarni ukrajinski napadač oduševljen Allegrijem

Legendarni ukrajinski napadač Dynamo Kieva, Milana i Chelseaja Andriy Shevchenko ima samo riječi hvale za trenera Juventusa Massimiliano Allegri. Shevchenko je Allegriju takođe dodijelio epitet najboljeg europskog trenera.

Ukrajinski napadač

“Sviđa mi se Alegri kao trener, mislim da je iznenađujuće mnogo napredovao. Napravio je veliki skok u trenerskoj karijeri. Sjećam se kada je došao u Milan, bio je mlad, ali nitko nije mogao pretpostaviti da će dostići tolike visine. Nitko nije smio da prognozira da će ostvariti toliki uspjeh poslije odlaska Contea “, rekao je Shevchenko za Gazzettu dello Sport.

Ukrajinski nogometaš je naglasio da je dolazak Allegrija na klupu Juventusa podigao torinski klub na veći nivo, te da je oduševljen kako je vodio ekipu u Ligi prvaka ove sezone, iako su eliminisani od Bayerna u osmini finala.

“On je prevazišao težak period na početku. Oduševljen sam kako je vodio ekipu u Ligi prvaka ove sezone, Bayern je eliminirao Juventus, ali je bila na vrhunskoj razini. Juventus je kreirao Allegri i postao jedan od najvećih trenera Europe”, zaključio je bivši napadač Milana.

Andriy Shevchenko svakako vrijedi za jednog od najboljih napadača koji su hodali nogometnim terenima u posljednjoj deceniji. U svojoj bogatoj karijeri branio je dres samo tri kluba – Dynama Kieva, u kojem je napravio svoje prve nogometne korake, Milana i Chelseaja. Karijeru je završio u Dynamu 2012. godine. Nastupao je i za reprezentaciju Ukrajine u periodu od 1995. do 2012. godine.

[su_sportingbet_premier_league]

Italijanu Allgeriju je ovo druga godina na klupi torinskog tima, a u prošloj je uspio da osvoji duplu krunu i da dođe do finala Lige prvaka gdje su poraženi od Barcelone. Nogometaši Juventusa i ove godine su blizu da odbrane titulu Serie A, što bi bila njihova peta u nizu. Sedam kola prije kraja sezone imaju šest bodova više od Napolija, koji naravno neće odustati od titule do posljednjeg kola.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!