NaslovnicaVijestiLeicester City neće slaviti titulu na Old Traffordu?

Leicester City neće slaviti titulu na Old Traffordu?

Nogometaš Manchester Uniteda Ander Herrera rekao je da njegova ekipa u predstojećoj utakmici želi odgoditi šampionsko slavlje Leicester City-a, kako bi ostala u utrci za osvajanje četvrtog mjesta u Premijer ligi.

Leicester City

Nogometaši Leicestera igraju u nedjelju protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu, i ako pobjede osvojit prvu šampionsku titulu u klupskoj povijesti. Leicesteru je za titulu dovoljno da osvoji tri boda u posljednja tri kola.

Manchester United je peti na tablici sa 59 bodova i ima pet manje, ali i utakmicu manje od Arsenala na četvrtom mjestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Također i trećeplasirani Manchester City, kao i Arsenal, ima 64 bodova.

Herrera je rekao da on i suigrači nisu raspoloženi gledati šampionsko slavlje Lestera na Old Traffordu.

“Mi mislimo na naš klub, još smo u utrci. Moramo biti među prve četiri ekipe, to je vrlo važno. Igramo protiv Leicestera, dobre ekipe koja igra fantastično. Ali, ne želimo gledati kako oni osvajaju titulu na Old Traffordu. Leicester City zaslužuje da osvoji titulu, ali nadam se da će to uraditi na svom terenu. Mi smo Manchester United i moramo pobijediti kako bismo igrali u Ligi prvaka naredne sezone”, rekao je Herrera za Sky Sports.

[su_sportingbet]

Dodao je da očekuje dobru utakmicu u nedjelju.

“Leicester može osvojiti titulu u nedjelju, ali to nije naša stvar. Naš posao je Mančester United, moramo se boriti do kraja i to ćemo napraviti. Leicester će morati odigrati vrlo dobro, pošto smo mi u dobroj formi”, rekao je Herrera.

Leicester City je već davno osigurao direktan plasman u Lig iprvaka, a trenutno se nalaze na prvom mjestu Premiershipa sa sedam bodova više od drugoplasiranog Tottenhama. City je na trećem mjestu sa 64 boda, dok je Arsenal na mjestu ispod sa isto toliko bodova. United je peti sa tri boda više od šestoplasiranog West Hama.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!