NaslovnicaVijestiLeicester dovodi napadača za 29 miliona eura

Leicester dovodi napadača za 29 miliona eura

Prema pisanju portugalskog websitea Diario de Noticias, Leicester City je blizu potpisa napadača Sportinga iz Lisabona, Islama Slimanija, navodeći da su “Lisice” dogovorile obeštećenje od 29 miliona eura za alžirskog reprezentativca.

Slimani

Claudio Ranieri ojačao je šampionski sastav Premier lige sa nekoliko imena ovog ljeta, ali želi da se dodatno pojača prije početka grupne faze Lige prvaka.

Slimani je imao odličan golgeterski učinak u Portugalu u prethodne dvije sezone, a nastupao je za Alžir na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014.

Udarna igla Leicestera u napadu je svakako odlična “devetka” Jamie Vardy, ali engleski reprezentativni napadač bi mogao dobiti društvo u napadu.

KLADI SE
Navodno, West Bromwich je takođe bio u trci za Slimanijem, ali se Alžirac odlučio za prelazak na King Power stadion.

Ukoliko potpiše za Leicester, 28-godišnjak bio bio najskuplja klupska akvizicija u istoriji, te provjerena opcija u napadu za sastav Claudia Ranierija.

Leicester nije najuspješnije krenuo u odbranu titule, pošto su u prva tri kola osvojili 4 boda, a juče su upisali prvu pobjedu u sezoni nad Swanseajem (2:1) na svom stadionu. Nakon reprezentativnog predaha, “Lisice” putuju na Anfield Road, gdje će ukrstiti koplja sa Liverpoolom, koji ima identičan rezultatski učinak.

Prvi put u svojoj istoriji Leicester je izborio plasman u Ligu prvaka, a rivali u grupi G će im biti Porto, Club Brugge i Copenhagen. Iako na papiru imaju vjerovatno najlakšu grupu, a u elitno natjecanje su se kvalifikovali kao šampioni Engleske, zanimljivo, Leicesteru se daju najmanje šanse u ovoj sezoni Lige prvaka u konkurenciji timova iz Premier lige. Bet365 daje odličan koeficijent 5.00 da će Leicester najdalje dogurati u ovogodišnjoj LP od engleskih timova.

Engleski timovi LP

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!