NaslovnicaVijestiLeicester može osvojiti Premiership ove sezone, a evo i zašto!

Leicester može osvojiti Premiership ove sezone, a evo i zašto!

Leicester može osvojiti Premiership ove sezone, riječi su stručnjaka iz Premiershipa. Leicester je na vrhu Premiershipa za Božić, ko bi to pomislio na početku sezone? Tačno godinu dana otkako su bili na dnu lige, Lisice sada imaju realne šanse da završe na jednom mjestu koje vodi u Ligu prvaka.

Leicester može osvojiti Premiership ove sezone

Svi u klubu su na početku sezone samo imali jednu želju, a to je da ostanu u ovoj ligi i iznad zone ispadanja, ali da ne bude zabune oko toga – Leicester City sada čak može i da osvoji Premiership.

Ekipa Claudio Ranierija trenutno ima samo dva boda više od Arsenala, uz Manchester City koji zaostaje čak šest bodova. U šest od posljednjih sedam sezona, tim koji bude na vrhu tabele za Božić, osvoji Premiership na kraju.

Nitko nije pobijedio više utakmica (11) ili izgubio manje (1) od Leicestera ove sezone. Dakle, mnogo puta u posljednjih nekoliko tjedana su se suočili sa teškim protivnikom i uprkos tome izvukli nevjerovatno dobre rezultate. Jednostavno rečeno, za veći dio sezone, Lisice su nezaustavljive.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Ranieri od početka sezone nije skrivao da je glavni cilj kluba 40 bodova i da njegova ekipa još ne može biti smatrana za klub koji se bori za titulu, ali se postavlja ovo pitanje: ako ne Leicester, ko je dovoljno dobar da osvoji ligu ove sezone?

Arsenal je predstavio svoju borbu za titulu impresivnim pobjedama kod kuće protiv oba Manchestera ove sezone, ali još uvijek postoji onaj osjećaj da bi se mogli ‘okliznuti’, uz dokaze kako su izgubili utakmice protiv West Broma i West Hama ove sezone.

Manchester City, u međuvremenu, imaju na raspolaganju neke od najboljih talenata u napadu, ali njihovi problemi leže u odbrani sa Nicolas Otamendijom i Eliaqium Mangalom koji se bore sa formom u odsustvu Vincent Kompanyja.

1

I u Leicesteru imate dva vodeća strijelca Premiershipa. Jamie Vardy je odličan ispred protivničkog gola od prvog dana ove sezone i nedavno je oborio rekord po broju uzastopnih utakmica u kojim je postizao makar po jedan gol.

Njegov partner u zločinu je Riyad Mahrez, bio je izuzetan u postizanju golova i pomaganju da se postignu ove sezone. Osim Arsenala, ni jedan tim još uvijek nije pronašao način da zaustavi ovaj dvojac.

2

Nije fer da se samo fokusira na ova dva igrača u Leicesteru. N’Golo Kante je također veliki junak za Lisice, dok je Wes Morgan također dokazao svoju kvalitetu u Premiershipu. Ovo više nije ekipa kojoj prijeti ispadanje sa prosječnim igračima.

Leicester se više ne može smatrati da je sretno došao na prvu poziciju, oni se moraju smatrati kao pravi i veliki konkurenti za titulu ove sezone.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!