NaslovnicaVijestiLeicester u borbi za titulu: Ranieri našao pojačanje za januar u Seriji...

Leicester u borbi za titulu: Ranieri našao pojačanje za januar u Seriji A

Leicester u borbi za titulu, Ranieri želi dovesti pojačanje koje će mu u tome i pomoći. Premier ligaši koji se nalaze na vrhu tabele i koji su ove sezone nevjerovatni, Leicester City je spreman da ponudi 2 miliona funti za AC Milanovog zadnjeg veznog Nigel de Jonga, prenosi Mirror.

Leicester u borbi za titulu

Ekipa Claudija Ranierija juri naslov i sada je vrlo moguće da će u januaru ostvariti svoj cilj i dovesti De Jonga.

Holanđanin, koji je nedavno napunio 31 godinu se nije baš naigrao ove sezone. Samo 373 minute u pet utakmica.

De Jong bi u Leicesteru donio svježu konkurenciju za Danny Drinkwatera i N’Golo Kantea, trenutnog centralnog veznog para Lisica.

Ranieri će biti spreman da dovede De Jonga koji ima svu kvalitetu da pomogne Ranieriju da održi odličan početak forme – i njegova titula 2012 godine u Premier ligi sa Manchester Cityjem se može pokazati od vitalnog značaja.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Navijači Leicestera će sigurno biti uzbuđeni ukoliko se novo planirano pojačanje dovede, čak i bez obzira na element rizika koji postoji u tom transferu. Uprkos Leicesterovoj odličnoj sezoni i nevjerovatnom napadačkom dvojcu Jamie Vardyju i Riyad Mahrezu, odbrana je pokazala blagi problem i De Jong bi mogao biti ključan igrač za njih koji bi igrao ispred te odbrambene četvortke.

Za 2 milona funti, De Jong se može smatrati kao vrlo jeftinim. Čak i ako se dogovor ne može ostvariti, Ranieri bi mogao dovesti De Jonga i na posudbu do kraja sezone, i to bi bilo vrlo dobro za Leicester.

31-godišnjak potpisao je za Milan u 2012. godini, ostvario 95 nastupa za klub i postigao sedam golova.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!