NaslovnicaVijestiLeo Messi poslao poklon svom mentoru

Leo Messi poslao poklon svom mentoru

Leo Messi je u fantastičnoj formi ove sezone, kako on tako i njegova Barcelona.

Messi posalo poklon svom

Jedan od najboljih nogometaša današnjice odlučio je poslati svoj dres sa svojim potpisom Ronaldinhu, čovjeku koji je Messija svojevremeno podučavao raznim trikovima.

Messi smatra kako je Ronaldinho jedan od najzalužnijih igrača koji je podigao njegovu igru veoma visoko…

Ronaldinho je u Barceloni nosio broj 10, a kada je Dinho napustio Barcu taj broj je preuzeo Argentinac.

“Utakmica koju najviše pamtim je ona kada je Leo zabio svoj prvi gol. Pamtim utakmicu jako dobro jer je on tek započinjao, a ja sam mu asistirao za gol. Imao sam priliku biti ondje i proživjeti trenutak. Vrlo sam sretan što je Messijev prvi profesionalni gol zabio nakon mog dodavanja. Messi zna da će za njega uvijek biti mjesta u mom srcu”, rekao je Ronaldinho.

Utakmica u kojoj je Messi zabio prvi profesionalni gol u Primeri igrana je 1. maja 2005. godine protiv Albacetea. U tom je trenutku omaleni argentinski čarobnjak imao 17 godina, 10 mjeseci i 7 dana, te je bio najmlađi igrač koji je ikad zabio u elitnom razredu španskog nogometa. Dvije godine kasnije njegov je rekord oborio tadašnji mu klupski saigrač Bojan Krkić upravo na Messijevu asistenciju.

Barcelona u srijedu putuju u Njemačku u okviru Lige prvaka utakmice protiv Bayera. Barcelona se trenunto nalazi na prvoj poziciji La Lige sa 34 osvojena boda u 14 odigranih utakmica.

Kladjenje forum

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!