NaslovnicaVijestiLeroy Sane napustio reprezentativni kamp samo nekoliko dana pred utakmicu protiv Perua,...

Leroy Sane napustio reprezentativni kamp samo nekoliko dana pred utakmicu protiv Perua, a evo i zašto!

Iza zvijezde Manchester Cityja Leroya Sanea je nekoliko vrlo teških mjeseci. Unatoč tome što je briljirao u dresu ‘Građana’ prošle sezone, on je izostavljen sa liste igrača pozivanih na nedavno odigrano Svjetsko prvenstvo, a izbornik Njemačke Joachim Low umjesto njega je odlučio pozvati Juliana Brandta.

Sane napustio reprezrentativni kamp

Iako su mnogi očekivali kako će mu ovaj izostanak sa Svjetskog prvenstva dati dodatni motiv da bude još bolji u Manchester Cityju u novoj sezoni, dogodilo se upravo suprotno.

>> Ekskluzivna promocija Bet365 kladionice za sve nove igrače iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Albanije!

Nakon pet odigranih službenih utakmica ove sezone, Sane je na terenu proveo tek 30 minuta, a u nedavnoj pobjedi njegovog tima protiv Newcastle Uniteda nije uopšte ni uvršten na listu igrača pozvanih za taj susret. Engleski mediji su izvijestili kako je razlog za to njegov loš odnos sa trenerom Pepom Guardiolom u posljednje vrijeme, koji nije zadovoljan ponašanjem Nijemca.

Ipak, Guardiola je povodom toga rekao: “Prošlu utakmicu Phil Foden nije bio u timu i bio sam tužan zbog njega, kao što sam sada tužan zbog Leroya. Međutim, imamo šest ofanzivnih igrača i odlučio sam igrati sa dva napadača, dva krila plus još jedan na klupi. Zbog toga smo odlučili kako Sane neće biti pozvan. U sljedećim utakmicama će igrati.”

Pored svega toga, danas su iz saveza potvrdili kako je Leroy Sane napustio reprezentativni kamp zbog privatnih razloga, te da neće biti dostupan za utakmicu u nedjelju protiv Perua. Međutim, da li je razlog njegovog odlaska moguća svađa i sa Lowom? Ne, ako je vjerovati njemačkim novinama Bild, koje pišu kako će se Saneova djevojka za nekoliko dana poroditi, te mladi krilni igrač želi biti s njom kad se to dogodi.

Njemačka je sinoć u prvom kolu UEFA Lige nacija odigrala neriješeno, 0-0, protiv Francuske, a Sane je na terenu proveo tek sedam minuta. Ipak, priliku da ponovo povrati povjerenje Joachima Lowa će imati sljedećeg mjeseca, kada će ‘Elf’ igrati protiv Nizozemske.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!