NaslovnicaVijestiLewandowski potpisao novi ugovor sa Bayernom

Lewandowski potpisao novi ugovor sa Bayernom

Igrač Bayerna iz Munchena, napadač Robert Lewandowski potpisao je novi ugovor sa timom koji ga veže sa bavarskim klubom do 2021. godine. U posljednje vrijeme bilo je mnogo priča o odlasku Roberta Lewandowskog, mediji su ga najviše povezivali sa Realom iz Madrida, no od tog neće biti ništa.

Lewandowski

Kako je prenio njemački list Bild, 27-godišnji poljski reprezentativac Robert Lewandowski sklopio je ugovor sa njemačkim prvakom u kojem će ostati do 2021. godine.

Pored Reala, za Lewandowskog je bio zainteresovan i Manchester City, no interes Reala je bio neuporedivo veći. Pričalo se da Lewandowski baš i ne želi Real Madrid jer zna da bi tamo bio zapostavljen pored Cristiana Ronalda, ukoliko bi uopšte igrao sa njim u tandemu, jer ‘Kraljevski klub’ se povezuje sa sve više napadača, što bi mogao značiti odlazak zvijezde tima Cristiana Ronalda.

Po ko zna koji put Realov transfer je propao. Nedavno ih je odbio Pierre-Emerick Aubameyang, a sada i Robert Lewandowski koji je potpisao novi ugovor sa timom sa Allianz Arene, baš kao i Thomas Muller i David Alaba.

Real je za Lewandowskog i Aubameyanga u paketu bio spreman platiti vrtoglavih 90 miliona eura, ali morat će potražiti druga pojačanja. Još jedna od špekulacija je bila da bi trener Pep Guardiola koji će napustiti Bayern na kraju sezone mogao povesti Lewandowskog u Englesku.

Jedan od najboljih europskih napadača stigao je u Bayern 2014. godine kada je prešao iz Borussije Dortmund. ‘Lewa’ je trenutno prvi strijelac njemačke Bundeslige sa 25 postignutih golova. Poljak je karijeru počeo u Delti iz Warsave, zatim je prešao u Legiju koja ga je ubrzo prodala Zniczu iz poljskog grada Pruszkowa. Period od 2008. do 2010. godine proveo je u Lechu. Postoji jedna priča koja govori da su Lewandowskog u mlađim danima smatrali doslovno ‘panjem’, te mu niko nije predviđao blistavu karijeru, ali – uvjerio ih je u suprotno, definitivno.

[su_williamhill_bet10get20_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!