NaslovnicaVijestiLingard produžio ugovor sa Unitedom

Lingard produžio ugovor sa Unitedom

Jesse Lingard, nogometaš Manchester Uniteda je produžio ugovor sa klubom, po kojem će zarađivati oko 100.000 funti nedjeljno.

produžio ugovor

Engleski reprezentativac će ostati na Old Traffordu do 2021. godine, uz mogućnost da poslije toga produži ugovor na još godinu dana.

Lingard je kao sedmogodišnjak prešao u United, za koji je do sada odigrao 70 utakmica.

“Manchester United je oduvijek bio veliki dio mog života. Osjećam veliki ponos svaki put kada obučem dres”, rekao je Lingard.

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

On je jedan od rijetkih nogometaša Uniteda koji su u po tri uzastopne utakmice postizali golove na Wembleyu. Postigao je pobjedonosni gol prošle sezone u finalu FA kupa, a ove sezone postigao je gol protiv Leicestera u Community Shiledu i protiv Southamptona u pobjedi u finalu Liga kupa u veljači.

“To što sam postigao golove u dva finala kupa za klub iz mog djetinjstva, mene i moju obitelj čini vrlo ponosnim. Kao ekipa, već smo osvojili jedan trofej ove sezone i nadam se da ću pomoći ekipi da osvoji više s našim sjajnim trenerom”, rekao je on.

>>Stanković: Mourinho će biti prvak sa Unitedom

>>Poznato gdje će Zlatan Ibrahimović nastaviti nogometnu karijeru

>>Cristiano Ronaldo otkrio zbog čega je nosio broj 7 u Machester Unitedu

Trener Uniteda Jose Mourinho rekao je da je Lingard popularni član momčadi i da mu je drago što je produžio ugovor.

Lingard je igrao na pozajmicama u Leicesteru, Birminghamu, Brightonu i Derbyju, prije nego što je debitirao za prvu momčad Manchester Uniteda kod trenera Louisa van Gaala, protiv Swanseaja, u sezoni 2014/15.

On je ove sezone odigrao 29 utakmica i postigao pet golova.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!