NaslovnicaVijestiLionel Messi: Ne poredim se sa Cristianom Ronaldom

Lionel Messi: Ne poredim se sa Cristianom Ronaldom

Napadač Barcelone i službeno najbolji igrač svijeta za prošlu godinu, Lionel Messi, izjavio je da ne brine o usporedbama sa igračem rivalskog kluba Cristianom Ronaldom, te da je fokusiran samo na svoju igru.

Ne poredim se sa Cristianom Ronaldom

Argentinski reprezentativac posljenjih godina sve se više poredi sa portugalskom zvijezdom, a ovaj dvojac je dominirao posljednjih godina na gala večerima, osvojivši mnoštvo Zlatnih lopti.

Međutim, Messi je izjavio da ne razmišlja toliko o individualnom uspjehu, te dodaje da samo želi pomoći suigračima da osvajaju trofeje.

“Novine su te koje uvijek žele porediti igrače”, rekao je 28-godišnjak za MBC.

“Jedina stvar koju želim je pomoći svom timu da bude bolji iz sezone u sezonu. Ne poredim se sa Cristianom Ronaldom ili sa nekim drugim. Ja samo razmišljam o sebi, svojim suigračima i pobjeđivanju.”

Barcelona će igrati protiv Real Madrida nakon reprezentativne zimske pauze, a Messi očekuje vrlo izjednačen El Clasico na Camp Nouu, iako njegov tim ima čak 10 bodova prednosti ispred Madriđana.

“Real Madrid ima neke sjajne igrače. Uvijek su imali impresivne zvijezde i jedna su od najboljih momčadi na svijetu. Oni su uvijek kompliciran protivnik za Barcelonu. Uvijek su nam pravili probleme u utrci za ligaški naslov. Postoji veliko rivalstvo između ova dva kluba i uvijek pokušavamo biti bolji od njih.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!