NaslovnicaVijestiLionel Messi otkrio jedini dio svoje igre koji mora poboljšati

Lionel Messi otkrio jedini dio svoje igre koji mora poboljšati

Legendarni Lionel Messi će ostati upamćen kao jedan od najboljih i najskromnijih nogometaša u povijesti nogometa.

Messi mora poboljšati izvođenje penala

Vicekapiten Barcelone je trenutno vodeći strijelac La Lige sa 15 postignutih golova, te je najzaslužniji za odlične rezultate koje bilježi njegov tim ove sezone u svim takmičenjima.

Argentinski reprezentativac je u svojoj nevjerovatnoj karijeri osvojio čak 31 trofej, a glavni cilj u ovoj godini mu je osvajanje Svjetskog prvenstva u reprezentativnom dresu.

“Bila bi ludost da se nismo kvalifikovali na Svjetsko prvenstvo”, rekao je 30-godišnjak nakon što je njegov tim obezbijedio učešće u Rusiji dramatičnom pobjedom u posljednjoj utakmici kvalifikacija.

“Bilo je nepošteno ono što se dogodilo na prošlog Svjetskom prvenstvu i na dvije Copa Americe. Na kraju smo završili pateći se da se kvalifikujemo na ovo Svjetsko prvenstvo i nadam se da ćemo ga konačno i osvojiti.”

[su_bonus]

Iako mnogi ljubitelji nogometa smatraju kako ne postoji stvar koju Lionel Messi može poboljšati u svom ‘savršenom’ načinu igre, on se s tom tvrdnjom ne slaže. Kako kaže, postoji jedna takva stvar, a u pitanju je izvođenje penala.

“Želim biti savršen, ali ipak postoje neki dijelovi moje igre koje moram poboljšati kako bih dostigao najveći nivo. U pitanju su penali, moram ih vježbati više”, rekao je Messi.

On je nedavno promašio penal u pobjedi njegovog tima protiv Deportivo La Corune rezultatom 4-0, ali je tjedan dana kasnije pogodio sa bijele točke u znatno važnijoj utakmici igranoj na Santiago Bernabeuu, gdje su Katalonci zasluženo slavili visokim rezultatom 3-0 protiv najvećeg rivala Real Madrida.

U svojoj karijeri, Argentinac je promašio 22 od ukupno 100 penala, te ima učinak od 78%, kojim bi mnogi nogometaši bili ponosni.

Barcelona je trenutno vodeća u La Ligi sa 45 osvojenih bodova nakon 17 odigranih utakmica, te ima devet bodova više od drugoplasiranog Atletico Madrida pred nastavak sezone. Na trećem mjestu nalazi se Valencia sa 34 osvojena boda, dok je Real Madrid tek četvrti sa 31 osvojenim bodom, ali i odigranom utakmicom manje.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!