NaslovnicaVijestiLista najbogatijih klubova na svijetu

Lista najbogatijih klubova na svijetu

Lista najbogatijih klubova na svijetu. Arsenal je napravio veliki skok i preskočio Chelseaja na listi najbogatijih klubova na svijetu – ali Manchester United je i dalje na vrhu te liste u Engleskoj.

Lista najbogatijih klubova na svijetu

Topnici su povećali prihode za 58.6 miliona u proteklih 12 mjeseci, a objavljene brojke za 2014/15 iznose nevjerovatnih 335.2 miliona funti.

Njihov iznos prelazi Chelseajev (323.3 miliona funti), koji su se spustili za jedno mjesto na listi najbogatijih glubova u svijetu.

Manchester United je također pao na listi, sa drugog na treće, ali su i dalje najbogatiji u Premier ligi.

No, Real Madrid je najbogatiji klub na svijetu već 11. godinu za redom sa prihodima od 439 miliona funti.

[su_bet365_200_bonus_mali]

Španjoslki, Europski i svjetski prvaci Barcelona (431.7 milion funti) su gurnuli Crvene đavole na treće mjesto (395.2 miliona funti) tokom ovih godinu dana.

U kombinaciji, 20 najplaćenijih klubova na svijetu generiralo je 5 milijardi prihoda prošle sezone – gotovo koliko i domaći TV paket Premier lige koji su prodani Sky Sportsu i BT Sportu koji stupa na snagu od narednog mandata.

Manchester-United-rich-list-443252

Prošlog ljeta Arsenal je potrošio samo 10 miliona funti na tržištu, dovođenjem Petr Cecha iz Chelseaja.

[su_bet365_watch_live_football_mali]

Plavci, u međuvremenu, su imali izdatak od 27 miliona funti od ukupne prodaje i kupovine igrača.

Arsenal je zaradio gotovo 30 miliona funti više nego Chelsea za prihode sa utakmica, a 2014/15 sezone su dostigli 100 miliona funti, dok je Manchester united zaradio 86.7 miliona.

Chelsea trenutno planira preuređenje Stamford Bridge-a, kako bi se natjecali sa svojim rivalima Liverpoolom i Tottenhamom koji gradi novi stadion odmah do sadašnjeg.

Manchester Cityjevih 173.8 miliona funti reklamnih prihoda čak nije dovoljno da bi skinuli Arsenal sa liste, bez obzira što i oni zarađuju oko 43.4 miliona funti prihoda sa utakmica.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!