NaslovnicaVijestiLiverpool je kriv zbog ostanka Mahreza u Leicesteru, a evo i zašto!

Liverpool je kriv zbog ostanka Mahreza u Leicesteru, a evo i zašto!

Iako je zimski prelazni rok završen, budućnost Riyada Mahreza u Leicester Cityju je još uvijek vrlo neizvjesna.

Liverpool kriv zbog ostanka Mahreza

Klub je odbio tri ponude Manchester Cityja za zvijezdu posljednjeg dana prelaznog roka, a posljednja je iznosila oko 65 miliona funti, te je uključivala i jednog od mladih igrača ‘Građana’. ‘Lisice’ su ipak zahtijevale 80 miliona funti, što nije odgovaralo Guardioli i Cityju, koji je odustao od Alžirca.

Nakon što je prošao prelazni rok, Mahrez je odlučio pokazati svoje frustracije i ljutnju nedolaskom na treninge u posljednja tri dana, a danas također neće igrati ni protiv Swansea Cityja, kako je potvrdio njegov trener Claude Puel.

On je na press konferenciji pred utakmicu rekao: “Riyad neće biti dostupan za ovu utakmicu. Mogu reći da smo ovu odluku donijeli u najboljem interesu Leicestera i moramo ju poštovati. Mislim da je to najbolja odluka za tim. Znamo da je uvijek teško nakon završetka prelaznog roka, ovo je teška situacija za nas. Nadam se da će Riyad uspjeti ‘očistiti’ glavu i da će se vratiti obavezama u klubu.”

Ovo je bio četvrti put da Leicester City odbija prodati jednu od najvećih zvijezdi, a u prethodnim prelaznim rokovima su također odbijali ponude Arsenala i Chelseaja. Kako danas piše Mirror, Mahrez za propali transfer u Manchester City zapravo mora kriviti Liverpool.

[su_million_pound]

Navodno, Leicester je za njega tražio 80 miliona funti zbog transfera Virgila van Dijka na Anfield za 75 miliona funti, te transfera Philippea Coutinha u Barcelonu za 142 miliona funti. U klubu su smatrali kako je to pravedna cifra, s obzirom na novac koji su dobili Southampton i Liverpool za svoje zvijezde.

26-godišnji Mahrez je ove sezone odigrao ukupno 24 utakmice u Premier ligi, na kojima je postigao osam golova i podijelio sedam asistencija. Njegov klub se trenutno nalazi na osmom mjestu sa 34 osvojena boda nakon 25 odigranih kola, te ukoliko pobijedi danas na svom terenu protiv Swanseaja, stići će do sedme pozicije.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!