Liverpool još uvijek može profitirati od Balotellija

Liverpool još uvijek može profitirati od Balotellija. Kada omogućite igraču da napusti vaš klub u slobodnom transferu nakon što ste ga potpisali za 16 milijuna funti prije samo dvije godine, to govori puno o tome kako je njegovo vrijeme bilo u tom klubu.

Liverpool još uvijek

Gledamo tebe, Mario Balotelli.

Redsi su potpisali zagonetnog napadača u ljeto 2014. godine i sigurno je reći da on nije ni počeo otplaćivati svoju naknadu koju je klub sa Anfielda platio da ga dovede.

Moglo se vidjeti odmah da se Balotelli jednostavno ne uklapa u Brendan Rodgersovu ekipu, a njegov jedini gol u 16 premierligaških nastupa je predstavljao upravo to.

On je svoju sljedeću sezonu proveo na posudbi u AC Milanu – ali njegova sreća se nije mijenjala. U stvari, njegov broj postignutih golova u Italiji je još gori sa jednim golom u 20 utakmica u Seriji A.

On se vratio na Anfield ovog ljeta i Jurgen Klopp ovom 26-godišnjaku nije dao priliku da ga impresionira u bilo kojoj predsezonskoj utakmici.

Nijemac je bio toliko očajan da ga je otpustio i bio spreman da se pridruži francuskom klubu Niceu besplatno, bez obzira na njegov ugovor od 75.000 funti po tjednu.

Međutim, čini se da su Redsi u nadi da će Balotelli nekako uspjeti da rasplamsa svoju karijeru u Francuskoj. To je zato što su, prema pisanju Independenta, oni uključeni u 30% profita od njegove sljedeće prodaje.

To znači da će klub sa Anfielda dobiti 30% od naknade za transfer ukoliko Nice proda Balotellija. To je sigurno željno razmišljanje, ali ako talijan nekako rasplamsa svoju formu, a nalazi se na dobrom putu i na kraju ode iz Nicea za 30 milijuna funti, Liverpool će dobiti samo 9 milijuna.

Ok, budimo realni, Balotelli vjerojatno neće nabiti toliku cijenu za sljedeći transfer ukoliko ga bude u budućnosti, ali barem će Liverpool nadoknaditi barem neki novac na 16 milijuna za koliko su ga i doveli prije dvije godine.

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)