NaslovnicaVijestiLiverpool konačno pronašao zamjenu za Simona Mingoleta

Liverpool konačno pronašao zamjenu za Simona Mingoleta

Liverpool je spreman uložiti 160 miliona eura od prodaje Philippea Coutinha Barceloni na nova pojačanja ove zime, a prvi u nizu koji bi trebao doći u klub je golman Stoke Cityja i reprezentacije Engleske Jack Butland.

Liverpool dovodi Butlanda

Kako pišu engleske novine Daily Star, trener ‘Redsa’ Jurgen Klopp smatra kako je Butland prava zamjena za Simona Mignoleta, koji ove sezone brani razočaravajuće.

U slučaju dolaska Butlanda, budućnost Lorisa Kariusa na Anfieldu je pod velikim znakon pitanja, s obzirom da nije dobijao priliku unatoč lošim nastupima belgijskog reprezetnativca.

24-godišnjem Butlandu mnogi predviđaju sjajnu karijeru, i već ga smatraju jednim od najboljih golmana u Premier ligi u ovom trenutku. Pored toga, on bi koštao mnogo manje nego alternative Kasper Schmeichel iz Leicester Cityja, te Jan Oblak iz Atletico Madrida, sa kojima se Liverpool ranije povezivao.

Prošlog mjeseca su se pojavile špekulacije kako je za njegove usluge zainteresovan Chelsea, ali navodno zanima samo dolazak u Liverpool. Cifra koju Stoke City traži za svoju zvijezdu još uvijek nije poznata, ali navodno je riječ o 30 miliona eura, isto koliko je i Everton platio Sunderlandu za Jordana Pickforda.

Jack Butland je svoju profesionalnu nogometnu karijeru počeo u Birmingham Cityju 2010. godine, iz kojeg je 2013. godine stigao na tadašnji Britannia stadion, danas poznat kao bet365 stadion, za oko četiri miliona eura.

[su_premierleague]

Nakon što je prve dvije sezone proveo na posudbama u Barnsleyu, Leeds Unitedu i Derby Countyju, ukupno je za klub od tada upisao 72 nastupa. Za reprezentaciju Engleske je debitovao 2012. godine na prijateljskoj utakmici protiv Italije, postavši tako najmlađi golman ‘Gordog Albiona’ svih vremena sa 19 godina i 158 dana. Do sad je skupio šest nastupa, te će po svemu sudeći biti prvi izbor na predstojećem Svjetskom prvenstvu, gdje je njegova reprezentacija u grupi G zajedno sa Tunisom, Panamom i Belgijom.

Liverpool je trenutno četveroplasirani u Premier ligi sa 44 osvojena boda iz 22 odigrane utakmice. Tim Jurgena Kloppa već 17 uzastopnih utakmica ne zna za poraz, te je slavio u četiri od posljednjih pet utakmica u svim takmičenjima. Nema sumnje da bi svojim dolaskom Butland unaprijedio defanzivni dio tima, koji je najveći problem za ‘Redse’ u posljednjih nekoliko sezona.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Fenerbahče odlučio istupiti iz turske lige?

0
Fenerbahče, renomirani turski nogometni klub, iznio je u ponedjeljak svoje razmišljanje o eventualnom istupanju iz nacionalne lige nakon što su njegovi igrači brutalno napadnuti...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!