NaslovnicaVijestiLiverpool sprema novi ugovor za Salaha, evo koliko će zarađivati sjajni Egipćanin

Liverpool sprema novi ugovor za Salaha, evo koliko će zarađivati sjajni Egipćanin

Liverpool priprema novi ugovor za Salaha, svog najboljeg igrača ove sezone, u želji da ga sačuva od ponuda velikih klubova nakon sjajne sezone egipatskog krilnog napadača.

Mohamed Salah je “eksplodirao” ove sezone, pa je Liverpool požurio da ga još čvršće veže za sebe. Velikan sa Anfielda već je ponudio novi, dobro pojačani ugovor egipatskom napadaču kojim želi da ga sačuva od brojnih nasrtaja drugih, velikih klubova.

Kao što je poznato, Salah je ovog ljeta prešao u Liverpool iz Rome za 42 milijuna eura, a prema izvorima britanskog lista Daily Maila, Redsi su pripremili ponudu od 200.000 funti tjedno, što je na godišnjem nivou skoro 13 milijuna eura neto, što bi izdiglo Salaha u grupu najbolje plaćenih igrača u Premier ligi.

[su_premierleague]

Egipćanin je od starta ove sezone postigao čak 36 golova na 41 utakmici u dresu Liverpoola, od kojih 28 u prvenstvu i trenutno je vodeća “Zlatna kopačka” Europe.

Svakom prilikom ističe da je sretan u Liverpulu i da je fokusiran na prvenstvo i Ligu prvaka, dok ga sa selekcijom Egipta čekaju i izazovi na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, u grupi A sa Rusijom, Urugvajom i Saudijskom Arabijom.

Transfer glasine: United kupuje u Celticu, Dybala pravi šokantan transfer, Liverpool za napadača daje 100 miliona eura

Zvijezda Reala u Liverpoolu: Jurgen Klopp pripremio ponudu od 150 milijuna eura

Prve nogometne korake je napravio u omladinskom timu El Mokawloon. Godine 2010. potpisuje za prvi tim. U tom klubu ostaje do 2014. godine. Potom prelazi u Basel za 2,5 miliona eura. S klubom iz Švicarske dva puta osvaja prvenstvo. U 47 ligaških nastupa postigao je devet golova.

Njegovi nastupi nisu prošli neopaženo, a najkonkretniji je bio Chelsea, za koji potpisuje siječnja 2014. U sezoni 2014/15 sa Chelseajem osvaja Premier ligu i FA kup. Ipak, na Stamford Bridgeu nije dobio pravu priliku, pa je u prvoj polovini 2015. igrao na posudbi za Fiorentinu da bi potom bio posuđen Romi.

[su_no1_for_tennis]

Nakon što je u sezoni 2015/16. opravdao očekivanja, čelnici Rome otkupili su njegov ugovor od Chelseaja za 15 miliona eura. I sljedeću sezonu odigrao je na visokom nivou. Za Romu je odigrao 65 ligaških utakmica i postigao 29 golova.

Krajem sezone za njegove usluge zainteresirao se Liverpool, a do konačnog dogovora dolazi 22. lipnja 2017. Visina transfera iznosila je 45 milijuna eura.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!