NaslovnicaVijestiLiverpool u ljetnom prijelaznom roku dobija ogromno pojačanje

Liverpool u ljetnom prijelaznom roku dobija ogromno pojačanje

Britanski poznati list Sky Sport danas je lansirao informaciju da bi Mario Gotze mogao vrlo lako karijeru nastaviti u Liverpool-u gdje će ga trenirati njegov bivši trener Jurgen Klopp. Razlog zbog kojeg Nijemac napušta Bayern je nedostatak minutaže zbog velike konkurenciji na toj poziciji.

Liverpool

Pod vodstvom Pepa Guardiole, Mario Gotze je samo jednom bio u prvom timu njemačkog šampiona od oktobra prošle goidne. Iako će Guardiola na ljeto napustiti Bayern i preuzeti engleskog velikana, Manchester City, a trener ekipe bit će Carlo Ancelotti, Gotze će svakako otići, jer je pitanje koliku bi minutažu imao i pod vodstvom italijanskog stručnjaka.

Sky Sport je prenio informaciju da Jurgen Klopp ima veliku želju da ponovo sarađuje sa Marijom Gotzeom s kojim je već radio od 2009-2013. Jurgen Klopp je 2010. godine primijetio veliki talenat u Mariju Gotzeu te mu pružio šansu u prvom timu ekipe ‘Milionera’, a 23-godišnji njemački igrač je na najbolji način iskoristio. U tom periodu je činio nezaustavljiv tandem sa Marcom Reusom i Robertom Lewnadowskim. U 2013. godini je stigao do finala Lige prvaka gdje Borussia poražena od Bayerna. Gotze je prvi napustio Borussiju te prešao u Bayern, a za njim je to uradio i Robert Lewandowski.

Gotze je u četiri godine u Borussiji odigrao 99 utakmica, te postigao 22 gola, a transfer u Bayern imao je odštetu od ćak 31,5 miliona funti. Gotzeov ugovor sa Bayernom ističe za godinu dana, a britanski mediji navode da je Liverpool već rezervisao 20 miliona funti za njemačkog reprezentativca.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Götze je kao dijete igrao za njemačke klubove Rosenberg i Eintracht Hombruch, a 2001. godine počinje pohađati školu nogometa Borussije Dortmund za koju je za prvi tim debitovao 2009. godine i u Dortmundu se zadržao do 2013. godine. Gotze je veoma rano debitovao i za njemačku reprezentaciju, a njegov gol u finalu Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine kojim je Njemačkoj donio titulu prvaka, ostat će vječno upamćen.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!