NaslovnicaVijestiLondonski derbi pripao Chelseaju, Conte i Pochettino sumirali utiske

Londonski derbi pripao Chelseaju, Conte i Pochettino sumirali utiske

Londonski derbi između Chelseaja i Tottenhama na Stamford Bridgeu pripao je domaćinu, koji je uspio da preokrene rezultat i zadrži se na čelu tablice.

londonski derbi

Chelsea je ostao na vodećoj poziciji Premijer lige, pošto je u londonskom derbiju poslije preokreta pobijedio Tottenham s 2:1.

Ekipa Mauricia Pochettina je povela golom Christiana Eriksena u 11. minuti, ali je Chelsea u finišu poluvremena izjednačio pogotkom Pedra. Pobjedu domaćoj ekipi donio je Victor Moses u 51. minuti.

“Suviše je rano da se govoriti o tituli. Premier liga je vrlo teška. Tottenham je danas pokazao da ima šest ili sedam klubova koji mogu osvojiti titulu. Za nas je važno da nastavimo u ovom stilu i da podižemo svoje samopouzdanje”, rekao je Conte za britanske medije.

U završnim minutama utakmice, Conte i Pochettino su razmijenili nekoliko riječi, a menadžer Chelseaja rekao je kako ne postoji animozitet između njih dvojice, te da je menadžer gostiju smatrao da je klupa domaćih isuviše burno reagovala na jedan start N’Koudoua.

“Tokom utakmice pričali smo o tom momentu i objasnio mi je da je u pitanju nesporazum između njega i jednog od mojih asistenata, ali ništa naročito bitno”, rekao je Conte i demantovao glasine o navodnom sukobu između njega i Argentinca.

KLADI SE
“Ako analizirate utakmicu, bili smo bolji od Chelseaja. Nesretno smo primili prvi gol, a zaslužili smo da na poluvrijeme odemo s prednošću od 2:0 ili 3:0, ne s 1:1. Mislim da smo zaslužili više. U drugom poluvremenu smo brzo primili gol, ali smo nastavili da se borimo. Nemam što zamjerim svojim igračima “, rekao je Pochettino za britanske medije analizirajući londonski derbi.

“Ako ostavimo rezultat po strani – imali smo više loptu u svom posjedu, stvorili smo više prilika, svi statistički podaci idu u našu korist, ali nogomet nije samo statistika”, dodao je Pochettino.

Chelsea je prvi na tablici s 31 bodom, odnosno ima bod više od Liverpoola i Manchester Cityja. Arsenal na četvrtom mjestu ima 25 bodova, dok je Tottenham peti sa 24.

Ekipa Antonija Contea u narednom kolu očekuje još jedan derbi, pošto gostuje Manchester Cityju, dok Tottenham dočekuje Swansea.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!