NaslovnicaVijestiLOPETEGUI USKORO BIVŠI: Evo tko su dva vodeća kandidata za preuzimanje klupe...

LOPETEGUI USKORO BIVŠI: Evo tko su dva vodeća kandidata za preuzimanje klupe Real Madrida!

Iako je Real Madrid pod njegovim vodstvom odigrao tek 12 utakmica u novoj sezoni, trener ‘kraljeva’ Julen Lopetegui je prema pisanju španjolskih medija na korak od otkaza.

Real Madrid sprema otkaz Lopeteguiju

Los Blancosi su trenutno peti u La Ligi nakon devet odigranih kola, te su na negativnom nizu od čak pet utakmica bez poraza u svim takmičenjima, od čega su pretrpjeli četiri poraza.

[su_bet365_koeficijenti]

Pored toga, bili su na nizu od nevjerovatne 482 minute bez postignutog gola, prije nego što je Marcelo konačno postigao utješni gol u porazu protiv Levantea na Santiago Bernabeuu u subotu. Navijači zasigurno nisu navikli na ovakvo stanje u klubu, a posljednji put su pet utakmica čekali na pobjedu u maju 2009. godine. U ovom dijelu prošle sezone, Real Madrid je pod vodstvom Zinedinea Zidanea postigao 18 golova u ligi, dok su, s druge strane, ove sezone pod vodstvom Lopeteguija postigli tek 13 golova, najmanje u posljednjih 14 godina, odnosno od sezone 2004/05 kada su postigli osam golova.

Najveću cijenu za sve to će najvjerovatnije platiti Lopetegui. Naime, kako pišu madridske novine AS, on će dobiti vremena do sljedeće nedjelje, odnosno do velikog derbija protiv Barcelone. Ukoliko njegov tim i tada pretrpi poraz, predsjednik Florentino Perez će mu najvjerovatnije uručiti otkaz. Kao glavni kandidat za njegovog nasljednika spominje se bivši veznjak kluba i trener U19 ekipe Guti Hernandez, unatoč tome što nema iskustva u trenerskom poslu. Pored njega, kandidat je i bivši trener Chelseaja Antonio Conte, koji je proteklog ljeta dobio otkaz na Stamford Bridgeu.

Međutim, uprkos svim ovim špekulacijama, Lopetegui je nakon poraza protiv Levantea priznao kako nije zabrinut za mogući otkaz. Tom prilikom je rekao: “Moj posao? To je trenutno posljednja stvar o kojoj razmišljam. Moram pripremiti igrače za vrlo važnu utakmicu u utorak, vjerujem da smo zaslužili pobijediti danas. Moramo sjesti i razmisliti o svemu lošem što smo uradili.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!