NaslovnicaVijestiLouis van Gaal poručio zvijezdi Manchester Uniteda da ode u Barcelonu

Louis van Gaal poručio zvijezdi Manchester Uniteda da ode u Barcelonu

Manchester United je jučer odigrao neriješeno na gostovanju kod Leicester Cityja, rezultat je glasio 2-2, te je tako omogućio najvećem rivalu u borbi za titulu ove sezone, Manchester Cityju, da ode na čak 13 bodova prednosti.

Van Gaal poručio Blindu da ode u Barcelonu

‘Crveni vragovi’ su imali veliki broj prilika na King Power stadionu, ali nakon što su ih sve propustili, izjednačujući gol za domaćine, unatoč igraču manje na terenu, postigao je Harry Maguire u 94. minuti.

Trener Uniteda Jose Mourinho nije krio frustracije i ljutnju na svoje igrače nakon utakmice, te je priznao kako je utakmica mogla biti riješena znatno ranije.

Njegov prethodnik na Old Traffordu, Louis van Gaal, imao je štošta za reći svom bivšem klubu, kao i Mourinhu u posljednjih nekoliko dana. Nakon što je nedavno poručio kako je Manchester United pod njegovim vodstvom igrao dosta zanimljiviji nogomet nego što trenutno igra pod vodstvom Josea Mourinho, nizozemski stručnjak je danas poslao poruku defanzivcu ‘Crvenih vragova’.

Naime, on je poručio svom sunarodnjaku Daleyu Blindu da napusti klub i ode u Barcelonu ove zime: “Daley Blindu je bolje da ode u Barcelonu, nego da ostane u Manchester Unitedu. Tu ponekad čak nije ni na klupi. On može igrati na više pozicija i u Barceloni nikad ne bi utakmicu pratio sa tribina stadiona.”

66-godišnjak je dodao kako Blind ima sve što je potrebno za igranje u dresu katalonskog tima, a prije svega tehniku, te da je više prilagođen za igranje u La ligi nego u Premier ligi.

“On može igrati na poziciji centralnog defanzivca koji gradi igru. Također može igrati kao defanzivni veznjak ili kao ofanzivni lijevi bek. On je sposoban za sve to.”

[su_premierleague]

Blind je ove sezone skupio 13 nastupa u dresu Manchester Uniteda, ali samo četiri od tih 13 nastupa su bila u Premier ligi. 27-godišnjak nije prvi izbor Josea Mourinha, kojeg nije uspio impresionirati ni na poziciji centralnog veznjaka tokom šokantnog ispadanja u Carabao Kupu protiv Bristol Cityja, a sinoć uopšte nije bio pozvan za utakmicu protiv Leicester Cityja.

Blind je u većini utakmica ove sezone igrao na poziciji lijevog beka, ali Mourinho ispred njega preferira Ashleya Younga i Lukea Shawa. S druge strane, pod vodstom Van Gaala, Nizozemac je igrao isključivo kao centralni defanzivac i u sezoni 2015/16 odigrao je više minuta nego ijedan drugi igrač Uniteda.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!