NaslovnicaVijestiLovren: Osvajanje Lige Evrope bi bilo ostvarenje snova

Lovren: Osvajanje Lige Evrope bi bilo ostvarenje snova

Dejan Lovren, štoper Liverpoola, izjavio je kako bi osvajanje Lige Evrope spasilo Liverpoolovu sezonu.

Lovren

Redsi jure zaostatak od jednog gola na svom Anfieldu, pošto su poraženi u gostima od španskog Villareala minimalnim rezultatom (1:0) u prvoj utakmici polufinala.

Lovren kaže da bi plasman u finale u Baselu 18. maja učinilo ovu godinu za pamćenje.

“To bi bilo ostvarenje sna za mene, za navijače, za sve nas, možemo spasiti sezonu ovim finalom.”

Lovren je propustio finale Capital One kupa protiv Manchester Cityja u kojem je njegov tim poražen, ali bio je heroj Liverpoola u dramatičnoj završnici protiv Borussie Dortmund u četvrtfinalu Lige Evrope, kada je postigao gol za prolaz u nadoknadi vremena.

Bio je to nezaboravan momenat, ali hrvatski reprezentativac se nada da neće biti potrebe za neizvijesnom završnicom i protiv Villareala.

“Bila je to istorijska utakmica i za mene i za navijače”, dodao je Lovren.

“Pokazali smo karakter i da nikada ne odustajemo, sve do poslednje minute. Ali ne želimo to da ponovimo, hoćemo da uradimo to na lakši način.”

Liverpool se bori za plasman u Evropu u Premier ligi, ali nalaze se tek na osmom mjestu nakon neuspjeha protiv Swanseaja u proteklom kolu. Zbog toga, nastup u Ligi Evrope mogao bi da bude na sve ili ništa za Liverpool u ovoj sezoni.

[su_bet365_watch_live_football_mali]

“Ova utakmica je velika prilika u teškoj sezoni za Liverpool”, rekao je menadžer Liverpoola, Jurgen Klopp, koji je preuzeo kormilo Redsa od Brendana Rodgersa prije sedam mjeseci.

“Od oktobra, kada sam preuzeo Liverpool, postepeno smo napredovali, nismo se odmah drastično promijenili. Još uvijek smo imali problema sa povredama, povremeno smo igrali dobro, dok na momente nismo pružali baš dobre igre. Tim je se nadograđivao korak po korak.”

“Spremni smo. Sve što smo uradili od oktobra napravili smo da bismo bili savršeno spremni za utakmice poput ove”, rekao je Klopp.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Xabi Alonso donio odluku o svojoj budućnosti

0
Prema objavi Fabrizija Romana, Xabi Alonso će i u idućoj sezoni obnašati ulogu trenera Bayer Leverkusena. Ova informacija će uskoro biti službeno potvrđena. Španjolski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!