NaslovnicaVijestiLucio: Philippe Coutinho može postati najbolji igrač svijeta

Lucio: Philippe Coutinho može postati najbolji igrač svijeta

Nakon niza senzacionalnih nastupa Philippea Coutinha, Brazilac je postao jedan od oslonaca Kloppovog tima, a njegov sunarodnjak i bivši svjetski prvak, Lucio, izjavio je da njegov veliki prijatelj može postati jedan od najboljih igrača na svijetu, a Liverpool je savršen klub da to postigne.

coutinho

Poraz od Newcastlea u subotu je tek drugi poraz Liverpoola otkako iz je preuzeo Jurgen Klopp, koji sa njima za sada pravi odlične rezultate. Jedan od mogućih razloga zašto je Liverpool izgubio u subotu je neigranje Philippea Coutinha, jednog od najvažnijih pojedinaca u timu.

Bivši brazilski reprezentativac, Lucio, izjavio je da mu se sviđa napredak Coutinha, s kojim je dijelio svlačionicu u Interu u periodu 2009-2012, te nimalo ne sumnja da 23-godišnjak može postati najbolji igrač na svijetu.

“Veoma sam sretan jer igra uspješno u Liverpoolu. Ima potencijal da postane najbolji igrač na svijetu, u to nema sumnje. Međutim, to će zavisit od mnogo stvari. On može samo napredovati.”

[su_bet365_watch_live_football_mali]

Lucio se prisjetio i vremena kada je sa sunarodnjakom dijelio svlačionicu u Interu.

“Dok je bio u Interu, nije igrao baš mnogo, a živili smo blizu jedan drugog. Bili smo veoma bliski, naše obitelji su se poznavale, pomogli smo mu koliko smo mogli da se uklopi u novom klubu. Sve ono što sada radi je zbog njegovog stava koji je savršen.”

Coutinho se oporavio od povrede i ponovo je na raspolaganju Jurgenu Kloppu pred večerašnji ogled protiv Siona u Europa ligi. U posljednje vrijeme Brazilac je povezivan sa odlaskom iz kluba, a kao nova moguća destinacija se navodi Barcelona. Katalonskom klubu zabrana transfera ističe u siječnju, ali Lucio vjeruje da je za njega najbolje da ostane u trenutnom klubu gdje je već izborio svoje mjesto u prvoj postavi.

“Mislim da je to njegova privatna stvar, ali Barcelona ima mnogo dobrih igrača, te možda i ne bi dobio toliko prilika koliko ih ima u Liverpoolu. Najbolje je da ostane tu i postane najbolji. Ima kvalitet, može igrati gdje god želi.”

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!