NaslovnicaVijestiLuis Enrique otkrio razliku između sebe i Arsene Wengera

Luis Enrique otkrio razliku između sebe i Arsene Wengera

Barcelona sutra dočekuje Arsenal na svom Camp Nouu u revanš utakmici osmine finala Lige prvaka. Barca je u prvoj utakmici, na Emiratesu slavila sa 2-0, i poslije te pobjede rijetko ko vjeruje da Arsenal može nešto da napravi na katalonskom stadionu. Barca je već jednom nogom u četvrtfinalu, a sutra ćemo vidjeti može li Arsenal pomrsiti Barcelonine planove.

Luis Enrique

Trener Barcelone, Luis Enrique danas je održao zanimljivu konferenciju za medije, kao i obično pred mečeve Lige prvaka, a govorio je o zaista zanimljivim temama kao što je Barcelonin bivši igrač, Alexis Sanchez, upoređivao sebe i trenera Arsenala, Arsenea Wengera koji je u Arsenalu već 20 godina.

“Moramo paziti na Alexisa, puno je napredovao. Jako je brz i snažan, veoma važan igrač, kako za Arsenal, tako i za reprezentaciju Čilea.”, komentarisao je Enrique Alexisa Sancheza.

Najzanimljvivija tema svakako je bio Arsene Wenger koji je na klupi ‘Topnika’ od davne 1996. godine i od tada je, sve ukupno gledano, napravio dobre rezultate sa londonskim timom. Ali, u posljednje vrijeme Arsenal baš i ne igra bajno i s nezavidnom igrom došle su i kritike na račun francuskog trenera, čak i tjeranje iz kluba, ali Wenger je jedan od onih koji ih lako podnosi.

Enrique rekao da o Wengeru puno toga govori to što je na klupi Arsenala uspio ostati 20 godina, a kako on kaže, on sam ne potpisuje ugovore duže od šest mjeseci.

“Ja sam malo radikalan, nikada ne potpisujem ugovor na duže od šest mjeseci. Kada bi klubovi napravili studiju, shvatili bi da bi im bilo bolje da trenerima nude kraće ugovore nego da ih otpuštaju tokom polusezone. I ja kao trener, ako nisam sretan, svakoga ljeta mogu promijeniti klub. Mislim da je to bolja opcija.”, kaže španski strateg koji je na klupu Barcelone došao prije dvije godine. Enriquea smatraju jednim od mlaćih trenera u vrhunskom fudbalu, jer ima ‘tek’ 45 godina, a igračku karijeru je završio 2004. godine.

[su_bet365_watch_live_football_mali]

Nakon ovih tema, na red su došla ‘blic’ pitanja, a mi vam izdvajamo najzanimljivija. Na pitanje da li je Real Madrid favorit za osvajanje najelitnijeg europskog klupskog takmičenja, Enrique je kratko dao odgovor:

“Ne pričam puno o rivalima, a pogotovo ne o Real Madridu.”

Komentarisao je i Neymara koji je imao kratki odmor u Brazilu.

“Neymar je spreman. Bio je dobar jer ne poznajem ni jednog Brazilca koji ode kući i ne zabavlja se. Ostao je na visokoj razini i njegova je igra i dalje odlična.”

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!