NaslovnicaVijestiLuis Suarez otkrio kakav je osjećaj nastupati za reprezentaciju nakon gotovo dvije...

Luis Suarez otkrio kakav je osjećaj nastupati za reprezentaciju nakon gotovo dvije godine

Reprezentativac Urugvaja i nogometaš Barcelone, napadač Luis Suarez sinoć je po prvi put nastupio u reprezentaciji Urugvaja još od suspenzije koju je zaradio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine kada je ugrizao Giorgija Chiellinija na utakmici protiv Italije.

Luis Suarez

Urugvaj se sinoć odigrao neriješeno, 2-2 sa Brazilom u Recifeu u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji koje će se održati 2018. godine. Brazil je poveo već u prvom minutu golom Douglasa Coste, a vodstvo je povisio Renato Augusto kada se igrala 25. minuta utakmice. Edison Cavani je smanjio u 30. minuti, a konačan rezultat i bod Urugvaju donio je Luis Suarez svojim golom u 48. minuti.

Luis Suarez nakon što je ugrizao defanzivca Italije dobio zabranu od devet utakmica u dresu Urugvaja, a sinoć je odigrao prvu nakon gotovo dvije godine.

“Ovo je moj povrtak iz snova. Uvijek sam se trudio da pružim najbolje za reprezentaciju, i na sreću moj gol je donio bod Urugvaju. Bili smo iznenađeni prvim golom Brazila, jer su ga postigli već u prvoj minuti. Natjerali su nas da se promijenimo sve planove koje smo imali. Ali, kao i uvijek, ova ekipa je pokazala odlučnost i znak da preokrene situaciju”, rekao je Suarez, a prenose mediji iz Velike Britanije.

Sinoć su se na suprotnim stranama našli nogometaši Barcelone, Suarez u dresu Urugvaja i Neymar u dresu Brazila koji su prije utakmice razmijenili prijateljske zagrljaje. Podsjetimo, Neymar i Suarez su najbolji prijatelji u Barceloni, a to se vidi i na terenu gdje zajedno sa Messijem ‘teroriziraju’ protivnike koji pored njih izgledaju potpuno nemoćno.

Urugvaj je drugi na tablici južnoameričkih kvalifikacija sa 10 bodova, tri manje od vodećeg Ekvadora. Po osam bodova imaju Brazil, Paragvaj i Argentina, Čile i Kolumbija imaju po sedam, Peru je sakupio četiri, Bolivija bod manje, a Venezuela ima jedan bod.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!