NaslovnicaVijestiLuis Suarez otkrio najveću razliku između Coutinha iz Liverpoola i trenutnog Coutinha

Luis Suarez otkrio najveću razliku između Coutinha iz Liverpoola i trenutnog Coutinha

Napadač Barcelone Luis Suarez u današnjem intervju pričao je o svom odnosu sa novim pojačanjem Blaugrane, Philippeom Coutinhom, sa kojim je također dijelio svlačionicu i u Liverpoolu.

Suarez pohvalio Coutinha

Njih dvojica su u Suarezovoj posljednjoj sezoni na Anfieldu bili na korak od osvajanja titule prvaka Premier lige pod vodstvom tadašnjeg trenera Brendana Rodgersa, ali to se nije dogodilo. Samo par mjeseci nakon toga, u ljeto 2014. godine, urugvajski reprezentativac je stigao na Camp Nou u transferu vrijednom 82 miliona eura, dok je Philippe Coutinho ostao u Liverpoolu i nastavio svoj napredak, te postao jedan od najboljih na svojoj poziciji na svijetu.

Nakon velikog broja odbijenih ponuda, čelnici Liverpoola su konačno prihvatili ponudu Barcelone ove zime u vrijednosti od čak 160 miliona eura, te je Brazilac ispunio svoj san prešavši na Camp Nou.

Za sada je 25-godišnjak skupio samo sedam nastupa za tim Ernestea Valverdea, od čega je četiri puta ulazio sa klupe, te je postigao jedan gol. U izjavi za službeni klupski časopis, Luis Suarez je otkrio koja je najveća razlika između Coutinha iz Liverpoola i trenutnog Coutinha.

“Kada je na terenu, on se promijeni. Možda ne izgleda tako, ali Philippe je vrlo sramežljiv i tih. Mora imati više samopouzdanja. S obzirom na to, primjetio sam promjenu između ‘djeteta’ koje je stiglo u Liverpool i igrača koji je postao sad. Još uvijek je sramežljiv, ali možete vidjeti koliko je sazrio. Uvjeren sam da će nam ponuditi dosta toga u Barci, i kao igrač i kao osoba. Ima kvalitet koji ga odvaja od drugih, to ste mogli vidjeti i na njegovom debiju.”

[su_champions_league]

Suarez je također otkrio kako je poručio Stevenu Gerrardu da brine o Coutinhu kada je odlazio iz Liverpoola: “Kad sam dobio priliku da dođem u Barcelonu, rekao sam Gerrardu da brine o Coutinhu nakon što odem.”

“Međutim, on je nakon toga otišao u LA Galaxy, tako da je Philippe sam morao brinuti o sebi i stavio je tim na svoja leđa. Nije me iznenadio njegov razvoj, jer sam znao kakav kvalitet ima, ali se divim odgovornosti koju je tako mlad preuzeo na sebe.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!