NaslovnicaVijestiLuis Suarez otkrio protiv kojeg tima mrzi da igra

Luis Suarez otkrio protiv kojeg tima mrzi da igra

Luis Suarez nastavio je tamo gdje je stao prošle sezone. Sjajni urugvajski napadač postigao je 59 golova za Barcelonu prošle sezone, a već je dodao tri na svoj konto u fenomenalnoj partiji na otvaranju sezone protiv Real Betisa na Camp Nou.

Messi i Suarez

Suarez je najveća noćna mora svih defanzivaca, uvijek je spreman da kazni i najmanje greške, neumoran je, taktika zastrašivanja rijetko kad pali protiv njega, ali priznaje da postoji tim protiv kojeg ne voli da igra.

Imate pravo jedanput da pogađate – radi se o ekipi Diega Simeonea, Atletico Madridu.

Suarez priznaje “da ga ništa ne uzbuđuje kao utakmice protiv Atletica”. Štaviše, mrzi duele protiv svog sunarodnjaka Diega Godina, iako priznaje da ne štede jedan drugog.

“Reći ću vam da nema ničega uzbudljivijeg od okršaja sa Atleticom”, rekao je Suarez za španjolski El Pais.

“Tako su naporni, Godin mi je najveća smetnja, uvijek je kraj mene. Izluđuje me, ali ne ostajem mu dužan”.

KLADI SE
Atletico je prošle sezone u polufinalu eliminisao Barcu iz Lige prvaka, iako je Suarez dvaput pronašao put do mreže na Camp Nou, u pobjedi od 2:1.

Gol Fernanda Torresa u gostima ispostavio se kao vrlo značajan, dok je u revanšu Antoine Griezmann sa dva gola zapečatio sudbinu Katalonaca.

Međutim, prije tog susreta, Barcin međusobni omjer protiv Atletica bio je odličan.

Poslednja pobjeda Atletica nad Blaugranom u La Ligi bila je u aprilu 2014. Nakon tog duela, Barcelona je dobila četiri prvenstvena duela, a Suarez je bio strijelac u dvije utakmice.

Ostalo je manje od mjesec dana do njihovog novog okršaja, Atletico 21. septembra stiže na Camp Nou, ali poklekli su već na prvoj prepreci – Alaves je odnio bod sa Vicente Calderona. Iako se činilo da će izabranici Diega Simeonea ipak stići do sva tri boda, nakon realizovanog jedanaesterca Kevina Gameira u trećem minutu sudačke nadoknade, Manu Garcia šokirao je domaćina dalekometnim pogotkom u dva minuta kasnije.

Atletico u subotu gostuje debitantu u La Ligi, ekipi Leganesa.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!