NaslovnicaVijestiLuis Suarez: Ovo mi nije uspjelo čak ni na treninzima

Luis Suarez: Ovo mi nije uspjelo čak ni na treninzima

Barcelona je večeras, u 35. kolu španske Primere savladala Sporting Gijon sa 6-0, iako su do poluvremena postigli samo jedan gol. U 12. minuti su stigli do 1-0 golom Lea Messija, a u drugom poluvremenu eksplodirao je sjajni Luis Suarez koji je postigao četiri gola.

Luis Suarez

Prvi svoj gol večeras Urugvajac je postigao u 63. minut na asistenciju Inieste, a ostala dva iz jednaesteraca. U listu strijelaca upisao se i brazilski igrač Neymar, isto tako iz ‘sa kreča’.

Luis Suarez je tako postao prvi igrač u bogatoj istoriji Barcelone koji je uspio postići četiri pogotka u dvije uzastopne utakmice. Pored toga, Urugvajac je trenutno vodeći strijelac Primere sa 34 gola.

Suarez je nakon večerašnjeg meča rekao da je i on sam iznenađen svojim učinkom u prethodnom periodu.

“I mene je iznenadilo to što sam postigao osam golova u dvije uzastopne utakmice. To nikada prije nisam napravio, čak ni na treninzima (smijeh). Sretan sam što pomažem ekipi, želim to i dalje raditi.”

[su_sportingbet]

“Prvo poluvrijeme nismo odigrali kako smo željeli, lopta nije išla onom brzinom koja nama odgovara. Na poluvremenu smo razgovarali o tome da ne igramo baš najbolje i da se moramo popraviti. Na svu sreću, to smo i uradili u drugom poluvremenu.”
“Leo je taj koji nas ‘pokreće’. On je uvijek tu kada ga trebamo, kontroliše utakmicu, na terenu je uvijek dobar i to drugima mnogo pomaže.”

Suarez je večeras pokazao da je ljudska veličina. Naime, on je nedavno obećavao djevojčici Candeli koja boluje od rijetke bolesti PKU da će sljedeći gol posvetiti njoj i djeci koja boluju od te bolesti, što je i napravio.

“Sretan sam što sam imao priliku ispuniti obećanje koje sam dao Candeli, što sam mogao posvetiti gol njoj i ostaloj djeci koja boluju od PKU.”

Barcelona će svoju sljedeću utakmicu igrati 8. maja u katalonskom derbiju protiv ekipe Espanyola.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!