NaslovnicaVijestiLuiz Felipe Scolari imenovao igrača Chelseaja koji je kriv za njegov otkaz...

Luiz Felipe Scolari imenovao igrača Chelseaja koji je kriv za njegov otkaz 2009. godine

Luiz Felipe Scolari je popriličnu frku kada je preuzeo vodstvo u Chelseaju 2008. godine. Brazilac je došao na Stamford Bridge nakon sedam godina u međunarodnom menadžmentu, gdje je vodio Brazil i Portugal na svjetskoj sceni.

Luiz Felipe Scolari imenovao

Viđen je kao čovjek koji je mogao odvesti Plavce na sljedeću razinu i osigurati im trofej koji im je izbjegao kroz povijest – Ligu prvaka.

Chelsea je poražen u finalu ovog natjecanja na kraju sezone 2007/08, a od Scolarija se očekivao jedan korak dalje.

Nažalost, stvari nisu baš išle po planiranom za Scolarija, budući da ga je engleski klub otpustio samo sedam mjeseci nakon što je došao.

Pokazali su mu izlazna vrata u veljači 2009, nakon lošeg niza forme, a svoje vodstvo je završio sa porazom protiv Liverpoola (2-0) i remija protiv Hull Cityja (0-0).

[su_no1forfootball]

Glasine zbog njegovog brzog odlaska okrivile su njegovu borbu sa engleskim jezikom, a klub je službeno rekao da je pogoršanje rezultata bio ključni razlog zbog kojeg je dobio otkaz.

Nakon skoro devet godina, Scolari je postao zaboravljen u Chelseaju, ali nastavio je voditi klubove širom svijeta, a nedavno je pronašao svoj uspjeh u Kini.

I nakon što se nikada nije osvrnuo na svoje vrijeme u Londonu, ovaj tjedan konačno je otkrio zašto su ga Plavci otjerali i izgleda da to nema nikakve veze sa kvalitetom engleskog jezika, pa čak i njegovim rezultatima.

Umjesto toga, krivi bivšeg napadača Chelseaja, Nicolas Anelku, koji je odbio igrati na krilu pod vodstvom Scolarija.

Kada se Didier Drogba vratio nakon ozljede, menadžer je pozvao sastanak sa svojim napadačima i rekao im da će jedan morati igrati na krilu i tada su stvari počele da se lome.

[su_premierleague]

“Imao sam Anelku koji igra u napadu. Devetka. Najbolji strijelac lige,” Scolari je izjavio za ESPN Brazil.

“Neki igrači su se vratili sa ozljeda i na sastanku sam rekao: ‘Gledajte, sada kada su se svi igrači vratili, Drogba se vratio nakon dva mjeseca, pokušat ćemo razraditi situaciju sa dva napadača, gdje će jedan igrati na krilu, drugi u sredi i neka ova dvojica mijenjaju pozicije tijekom utakmice.”

“Onda je Anelka, najbolji strijelac lige, rekao: ‘Ne igram na krilu’, zatim sam ja rekao: ‘Nema veze, netko mora igrati lijevo, to je gotova stvar. Neću ostati ovdje sa vam i raspravljati se o tome.'”

“I tu je započelo niz drugih stvari. Otišao sam i tim je završio treći u ligi, tri ili četiri boda iza prvog mjesta. Kvalificirani za osminu ili četvrtinu finala Lige prvaka. Ali bilo je to loše okruženje, ta situacija.”

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Anelka, koji je igrao za Arsenal i Liverpool tijekom svoje impresivne karijere u Premier ligi, imao je slavno uznemirujući ugled među navijačima.

A činjenica da je očigledno odigrao ključnu ulogu u otpuštanju menadžera koji je osvojio Svjetsko prvenstvo, dokazuje da je ova njegova reputacija istinita.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!