NaslovnicaVijestiLuka Modrić: Bale može osvojiti Zlatnu loptu

Luka Modrić: Bale može osvojiti Zlatnu loptu

Veznjak Real Madrida i hrvatske reprezentacije, Luka Modrić, vjeruje da njegov suigrač Gareth Bale ima sve što je potrebno kako bi osvojio Zlatnu loptu u budućnosti.

modric bale

Velški reprezentativac se ove godine morao zadovoljiti 16. pozicijom, a nije ni izborio mjesto u FIFPro timu godine.

Međutim, Modrić nema nimalo sumnje u to da će Bale prisustvovati svečanosti u skorijoj budućnosti.

“Rekao sam mu da ukoliko nastavi igrati ovako onda ja ne vidim nijedan razlog zašto se ne bi našao u timu godine, a zatim i osvojio Zlatnu loptu”, izjavio je Modrić za The Telegraph.

“On ima sve što je potrebno, sjajan je igrač. Snaga, kvalitet, sve. Nadam se da će se u budućnosti naći na svečanosti.”

Ove godine FIFPro najboljih jedanaest se sastoji od čak osam igrača iz La lige, te od po jednog iz Serije A, Bundeslige i francuske prve lige, dok su igrači iz Premier lige izostavljeni. Modrić vjeruje da nogomet u Engleskoj više nije kao što je bio.

“Kada pogledate na tim godine, izgleda da je došlo do promjena u vlasi. Najbolji igrači sada igraju u Španjolskoj. Engleska ima dosta dobrih igrača, ali La liga je sada broj jedan. Tu je utjecalo dosta toga, vrijeme, glamur, dva najveća kluba na svijetu.”

“Barcelona i Real Madrid su zasigurno najbolji klubovi na svijetu, a to svakako pomaže napretku lige.”

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!