NaslovnicaVijestiRomelu Lukaku ispisao povijest kluba

Romelu Lukaku ispisao povijest kluba

Belgijski nogometaš Romelu Lukaku je u pobjedi Evertona nad Sunderlandom (2:0) ispisao povijest kluba. Postavljajući konačni rezultat, Lukaku je postigao 60. gol za svoj tim i izjednačio se s Duncanom Fergusonom, dosadašnjim rekorderom.

povijest kluba

Romelu Lukaku je u 80. minuti postigao pogodak za konačnih 2:0 i zabilježio svoj 60. gol za Everton, čime se po broju postignutih golova izjednačio s dosadašnjim rekorderom Duncanom Fergusonom i ušao u povijest kluba.

Ipak, na listi najboljih strijelaca Lukaku je prvi, jer je do do ovog učinka stigao za 129 odigranih utakmica, dok je Fergusonu za to trebalo 239 mečeva.

Naravno, Duncan Ferguson, ikona kluba s Goodison parka i član stručnog stožera, bio je među prvima koji su čestitali mladom Belgijancu na sjajnom rezultatu, koji se već tjednima iščekivao.

Lukaku dijeli prvo mjesto na listi strijelaca Premier lige sa Harryjem Kaneom iz Tottenhama i Alexisom Sanchezom iz Arsenala. On je prošle sezone postigao 25 golova u svim natjecanjima za Everton i za njega su bili zainteresirani brojni klubovi, prije svih Juventus i Chelsea, koji ga je 2014. godine prodao Evertonu, ali Belgijanac je odlučio da ostane na Goodison parku.

Lukaku je rekao da je napravio dobru odluku, unatoč tome što s Evertonom ove sezone neće igrati u europskom natjecanju. Everton se trenutno nalazi na sedmom mjestu na tablici sa 44 osvojena boda.

Najnovije vijesti

Fenerbahče odlučio istupiti iz turske lige?

0
Fenerbahče, renomirani turski nogometni klub, iznio je u ponedjeljak svoje razmišljanje o eventualnom istupanju iz nacionalne lige nakon što su njegovi igrači brutalno napadnuti...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!