Lukaku odbio Juventus jer neće da trči za novcem

Nogometaš Evertona Romelu Lukaku rekao je da je odbio ponudu Juventusa kako bi ostao u engleskom klubu, ali da bi ova sezona mogla da mu bude posljednja na Goodison Parku.

Roger Lukaku vjeruje

Lukaku je prošle sezone postigao 25 golova u svim natjecanjima za Everton i za njega su bili zainteresirani brojni klubovi, prije svih Juventus i Chelsea, koji ga je 2014. godine prodao Evertonu.

Lukaku je rekao da je napravio dobru odluku, unatoč tome što s Evertonom ove sezone neće igrati u europskom natjecanju.

“Malo peče što nećemo igrati u europskom natjecanju, ali ja sam netko tko vjeruje da se sve događa s razlogom, inače bih otišao u Juventus. Ali, odlučio sam se za Everton pošto mislim da mi je prerano da odem u Italiju, a ovdje mi nije loše “, rekao je Lukaku belgijskim medijima.

KLADI SE

On je dodao da ne bi imao mnogo izbora da je uprava Evertona odlučila da ga proda, ali i da bi ova sezona mogla da mu bude posljednja u liverpulskom klubu.

“Sada imamo novog trenera, sve je potpuno drugačije nego što je bilo s Martinezom, ali mislim da možemo napredujemo s Ronaldom Koemanom. Svjestan sam da su neki klubovi zainteresirani za mene, ali odmah je bilo jasno da me Everton neće pustiti. Bilo je važno ostati miran i ostao sam. Dat ću sve od sebe, a tko zna što će se dogoditi u budućnosti”, rekao je belgijski nogometaš.

Mediji su spekulirali da bi Everton mogao ponuditi novi ugovor 23-godišnjem napadaču, čiji aktuelni ugovor ističe za tri godine.

“Obavijestiću mog agenta što mislim o tome i donijet ćemo odluku koja će biti najbolja za mene. U nogometu nije sve u novcu. Ali kada dođem u situaciju u kojoj mogu otići, a da me klub ne pusti, neću biti od onih koji propuštaju treninge, budu kažnjeni i stvore lošu reputaciju. Pokušavam ostati smiren i da poštujem klub i nadam se da će i on mene poštovati, kako bih mogao na pravi način da odem”, rekao je Lukaku.

Oznake: