NaslovnicaVijestiLyon odbio napraviti najveći transfer u povijesti francuskog nogometa

Lyon odbio napraviti najveći transfer u povijesti francuskog nogometa

Francuski nogometni klub Lyon odbio je ponudu West Hama od 70 milijuna eura za najboljeg nogometaša i strijelca Alexandrea Lacazettea, otkirio je predsjednik kluba Jean Michel Aulas. West Ham je drugi put odbijen u samo šest mjeseci i to nakon što je pojačao ponudu za čak 30 milijuna eura, ali iz Lyona nemaju namjeru odreći francuskog reprezentativca. To bi ujedno bio i najveći transfer u povijesti francuskog nogometa.

najveći transfer u povijesti

“Alexandre Lacazette je od velike važnosti za nas. Imamo šest ili sedam ponuda za naše igrače, ali rezultati u Ligi 1 i Ligi Europe su za nas prioritet, jer imamo veliku šansu.”, rekao je Aulas za francuski radio RMC.

Alexandre Lacazette i ove sezone igra sjajno, postigao je 16 golova na 21 utakmici u svim natjecanjima, pa ne čudi brojno interesovanje velikih klubova, prije svih Arsenala i West Hama. Da je prihvatio ponudu londonske momčadi, Lyon bi napravio najveći transfer u povijesti francuskog nogometa, ali je izabrao sportske motive ispred financijskih.

Lyon se trenutno nalazi na četvrtom mjestu u francuskom prvenstvu, a imaju deset bodova manje od prvoplasirane Nice. Imaju četiri pobjede u nizu, a što se tiče Lige Europe, plasirali su se u 1/16 finale gdje će igrati protiv nizozemskog tima AZ Alkmaara. Prva utakmica igra se 16. veljače, a revanš utakmica sedam dana kasnije.

25-godišnji Lacazette u Lyonu je već osam godina, a ima ugovor sa francuskim timom do ljeta 2019. godine. Ove sezone, u 14 utakmica u francuskom prvenstvu postigao je 13 pogodaka i upisao jednu asistenciju. Također je postigao i pogodak u Ligi prvaka, i to protiv hrvatskog predstavnika Dinama koji je svoje učešće u Ligi prvaka završio neslavno.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!