NaslovnicaVijestiMahrez jutros propustio trening Leicestera, a za to je imao neobično opravdanje

Mahrez jutros propustio trening Leicestera, a za to je imao neobično opravdanje

Riyad Mahrez nije se javio na jutrošnji trening Leicestera, prema izvorima Sky Sportsa, nakon što mu je propao transfer u Manchester City.

trening Leicestera

Manchester City bio je uporan u namjeri da dovede krilnog igrača “lisica”, te je posljednjeg dana prijelaznog roka sa Etihada poslata ponuda od 65 milijuna funti.

I sam Mahrez je bio odlučan u namjeri da napusti Leicester, no do transfera na kraju ipak nije došlo, jer klub nije želio da ga pusti, što je razbjesnilo Alžirca.

[su_premierleague]

Kako navode izvori, Mahrez je “izuzetno depresivan” nakon što mu je propao transfer, i njegovo emotivno stanje je takvo da se ne osjeća dovoljno stabilno da bi mogao igrati nogomet.

Mahrez je propustio dva treninga zaredom, te nije bio dio momčadi u pobjedi Leicester nad Evertonom u srijedu (2:1).

Nakon četiri prijelazna roka, krilni nogometaš vjeruje da je zaslužio dozvolu da ode u top klub, s obzirom na zasluge u uspjesima “lisica”.

Ovo su svi transferi Premier lige u zimskom prijelaznom roku na jednom mjestu!

PREGLED zimskog transfer roka: Englezi PONOVO pomeli konkurenciju!

Leicester je N’Golo Kanteu i Dannyju Drinkwateru dao zeleno svjetlo za prelazak u Chelsea, a 26-godišnjak je navodno rekao bliskom prijatelju kako “ne razumije zašto se Leicester ponio prema njemu na takav način”.

Mahrez je već u ranijim prijelaznim rokovima izrazio želju da napusti Leicester, kao jedan od zainteresovanih klubova spominjala se Roma, ali uprava bivšeg engleskog prvaka nije htjela da popusti.

[su_no1forfootball]

Prve nogometne korake Mahrez je napravio u ekipi AAS Sarcelles, za čiju je omladinski tim nastupao od 2004. do 2009. godine. Prvi profesionalni ugovor potpisuje za Quimper 2009. godine. Potom prelazi u drugi tim ekipe Le Havre. Za francusku tim je igrao do 2014. godine.

Iste godine potpisuje za Leicester City. Transfer je iznosio 500 hiljada eura. Sa Leicesterom u sezoni 2015/16 osvaja Premier ligu Engleske, i biva izabran za igrača godine Premiershipa u izboru PFA (udruženje profesionalnih nogometaša).

Za seniorsku reprezentaciju Alžira je debitovao svibnja 2014. godine protiv Armenije. Prvi pogodak za reprezentaciju je postigao u listopadu 2014. godine protiv Malavija. Bio je član reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!