NaslovnicaVijestiMAURIZIO SARRI PRIZNAO: Rekao sam mu kako može napustiti Chelsea u januaru!

MAURIZIO SARRI PRIZNAO: Rekao sam mu kako može napustiti Chelsea u januaru!

Trener Chelseaja Maurizio Sarri potvrdio je ono o čemu brojni engleski mediji pišu u posljednjih nekoliko tjedana, da jedna od najvećih zvijezda njegovog tima Gary Cahill može otići u predstojećem zimskom prelaznom roku.

Cahill napušta Chelsea

Od dolaska talijanskog stručnjaka na klupu ‘Plavaca’, 32-godišnjak, koji je bio kapiten pod vodstvom Antonija Contea prošle sezone, je izgubio mjesto u početnih jedanaest. Nakon što je startao u čak 50 utakmica u protekle dvije sezone, defanzivac je ove sezone skupio tek 21 minutu u Premier ligi.

Ipak, odigrao je svih 90 minuta u četiri utakmice u Europskoj ligi, ali nema sumnje kako nije nimalo zadovoljan situacijom u kojoj se nalazi. Sarri je i sam priznao kako bi mu možda bilo najbolje da napusti Stamford Bridge već u januaru.

Naime, rekao je: “Cahilla jako poštujem jer je osvojio sve sa ovim klubom, ali moram raditi svoj posao. Za svaku utakmicu moram donijeti odluku. Možda on i jeste defanzivno najbolji od svih naših defanzivaca, ali oni moraju imati preko 100 dodavanja po utakmici, tako da moraju biti vrlo dobri tehnički. Njegov ostanak nije moja odluka, već će to odlučiti on i klub. U posljednjoj je godini ugovora, mora odlučiti da li će potpisati novi ovdje ili u drugom klubu. Za igrače preko 30 godina klub obično nudi samo godinu dana ugovora. Ukoliko ima ponudu od tri godine negdje drugdje, naravno da može odabrati nešto drugo.”

Kako piše ESPN, Chelseajev najveći rival Arsenal spreman je poslati ponudu za engleskog reprezentativca, koji bi na Emirates trebao doći kao zamjena za Roba Holdinga, koji je pretrpio povredu ligamenta na Old Traffordu prošlog vikenda. Pored ‘Topnika’, sa dovođenjem Cahilla se povezivao i Manchester United, čikoji ima dosta problema u obrani ove sezone.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!