NaslovnicaVijestiMahrez otkrio šta im je Ranieri govorio prije svake utakmice

Mahrez otkrio šta im je Ranieri govorio prije svake utakmice

Leicester City sinoć je osigurao istorijsku titulu Premier lige, nakon remija Chelseaja i Tottenhama na Stamford Bridgeu. Koeficijent da Leicester uzima titulu prije početka sezone bio je senzacionalnih 5000.

Mahrez

Igrači Leicestera protekle noći su burno proslavili titulu kod najboljeg strijelca Jamiea Vardyja, a slavilo se i na ulicama i u pabovima u Leicesteru.

Jamie Vardy, Riyad Mahrez i N’Golo Kante su jedni od najzaslužnijih za osvajanje titule, ali ogromne zasluge pripadaju čovjeku koji je dirigovao šampionskim orkestrom, Claudiu Ranieriju.

Italijan je stigao u klub prošlog ljeta, te postao menadžer kojem je bilo potrebno najmanje vremena da osvoji titulu, od trenutka kada je preuzeo posao.

Fudbalska javnost divi se Ranieriju i njegovim igračima, koji su ispisali jednu od najljepših modernih fudbalskih bajki. PFA igrač godine, Riyad Mahrez, otkrio je kojih pet riječi im je Ranieri govorio prije svake utakmice.

“Njegove riječi bile su ‘Budite pametni, vi ste Lisice'”, kazao je Mahrez, a prenosi Mirror.

Teško da je ovo moglo zvučati naročito inspirativno, ali očigledno je funkcionisalo. Ranieri je tip menadžera koji je uvijek srećan i pozitivan, srdačnog karaktera, nasuprot recimo jednom Siru Alexu Fergusonu, poznatom po čuvenom “fenu”.

[su_sportingbet_premier_league]

“Uvijek nam je davao do znanja da je uz nas”.

Mahrez je otkrio da su Ranieriju samo jednom popustili živci tokom sezone, i to na poluvremenu protiv Newcastlea.

“Tada je vikao na nas. Inače, voli da se smije”.

“Na treningu, zabavlja se sve vrijeme, na utakmicama nešto manje. Tada je koncentrisan na posao. Pokušavam da se našalim sa njim, kažem mu da kasni, šalim se na račun njegovih cipela, ali čak i kada se smije, kaže mi: ‘Oh, oh, koncentriši se na utakmicu'”, dodao je.

Sa svojih 17 golova i 11 asistencija, Mahrez je odigrao jednu od ključnih uloga u šampionskoj sezoni Lisica. Alžirski reprezentativac nagrađen je za svoje igre nagradom za PFA igrača godine (izbor udruženja profesionalnih engleskih fudbalera).

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!