NaslovnicaVijestiMamić: "Možda me opet privedu."

Mamić: “Možda me opet privedu.”

Svašta se događa u klubu s Maksimira. Održana je sjednica kluba gdje su se čelnici Dinama osvrnili na tekuću godinu te otkrili planove za narednu 2018. godinu. Ukratko, najgora je godina za Dinamo Zagreb u zadnjih 10 do 15 godina. Rijeka im je uzela naslov prvaka Hrvatske, nisu se kvalificirali u Europu, a dug nikad veći.

Direktor Dinama Tomislav Svetinja prokomentirao je 2017. godinu riječima: “Nažalost, sportske planove nismo uspjeli ostvariti, prvi put nismo bili prvaci, izgubili smo kup. Tijekom ljeta se puno toga događalo, mijenjali smo trenera pred početak sezone, nekim igračima smo se zahvalili, nekima nismo produljili ugovore. Nije to bilo slučajno, prvi je cilj vraćanje naslova u Maksimir, pokazati tko je gazda i u ovih šest mjeseci smo uspjeli. Naravno, neuspjeh je bio i europski rezultat, ali nismo izgubili glavu, ostali smo kod našeg primarnog cilja. I to ćemo napraviti s mladim igračima, privilegirani smo što ih gledamo jer neke od njih ćemo uskoro gledati u europskim velikanima.”

Loši sportski rezultati nose sa sobom i loše financijske rezultate, ne igranje Lige prvaka ili Europske lige Dinama je skupo koštalo. Financijski direktor Škegro rekao je kako će Dinamo ovu sezonu završiti sa 227 milijuna kuna prihoda što 6 milijuna više od plana, no loša vijest je da će klub iz Maksimira godinu završiti s 326 milijuna kuna rashoda što je 24 milijuna kuna više od planiranih rashoda. Ukratko, Dinamo je samo u 2017. godini u minusu za 99 milijuna kuna.

No, Dinamo je ipak ekonomski uvjerljivo najmoćniji klub u Hrvatskoj pa ga čak ni minus od gotovo 100 milijuna kuna neće teže potresti jer su prošle godine bili 103 milijuna kuna u plusu kaže financijski direktor Dinama.

[su_premierleague]

Dinamo kreće u privatizaciju

Dinamo je povjerenstvu i HNS-u predao konačni elaborat, koji je usklađen s mišljenjem tog istog povjerenstva i da se uskoro očekuje pozitivan odgovor. Potvrdio je dakle direktor Dinama da će klub iz Maksimirske ulice mogao u preoblikovanje.

Svetinja: “Očekujemo, dakle, da će Dinamo u novu sezonu krenuti kao š.d.d. Sad više nema razloga da proces stoji, mi smo kao klub napravili sve što smo trebali, transparentno i detaljno. Taj će se proces odvijati u četiri kruga, prvo će biti ponuđen Gradu Zagrebu, pa onda članovima i tako do četvrtog kruga u kojem će dionice biti na tržištu. Temeljni kapital je 210 milijuna kuna.” Navodna cijena dionica mogla bi biti oko 1000 kuna.

Nakon što su glavni direktor i financijski direktor Dinama održali svoj dio, na scenu je stupio “izvršni savjetnik kluba” Zdravko Mamić:

“Opet su počeli naše ljude zvati u USKOK, bio je tamo predsjednik Barišić. Pronašli su neki račun iz 2002., u Austriji, a to je iz doba kad je od Dinama i Bog digao ruke, kad ga je predsjednik Barišić spašavao od propasti sa 100 milijuna maraka jer je klub 2004. završio u stečaju. Dinamo nikad nije oštećen ni za jednu lipu, državni proračun također, štoviše, spočitava nam se da smo uplatili 90 milijuna kuna u proračun koji nismo trebali. Govorim vam sve to, da se ne iznenadite ako u jeku svega što se događa oko hrvatskog nogometa opet posegnu za mojim privođenjem. Može biti istraga, ali ja znam da dok smo mi tu, dok smo živi, nitko neće biti prvak osim Dinama.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!