NaslovnicaVijestiManchester City desetkovan povredama ide na noge PSG-u

Manchester City desetkovan povredama ide na noge PSG-u

Manchester City u srijedu gostuje PSG-u prvom meču četvrtine finala Lige prvaka, ali kako stvari stoje, ‘Građani’ u francusku prijestolnicu idu značajno oslabljeni. PSG je prošao Chelseaja u osmini finala, dok je Manchester City bez puno muke u dvije utakmica savladao ukrajinski Dynamo Kiev.

Manhcester City

Meč protiv francuskog prvaka propustit će sigurno Raheem Sterling, Yaya Toure, te Joe Hart. Sterling i Hart su zaradili povrede u gradskom derbiju protiv Manchester Uniteda krajem marta, dok Toure muke muči sa blažom povredom koljena već neko vrijeme, a tu problemima nije kraj…

“Sterling se muči sa povredom mišića i biće odsutan 4-5 sedmica, dok Toure ima problema sa petom. U ovom trenutku Kevin de Bruyne i Samir Nasri su spremni i u konkurenciji su za tim, ali najvjerovatnije neće odigrati cijelu utakmicu.”, komentarisao je nezavidnu situaciju u timu trener ‘Građana’ Manuel Pellegrini.

Pellegrinijevo mjesto na klupi Cityja će na kraju sezone preuzeti sadašnji trener Bayerna iz Munchena, Pep Guardiola, a mediji svakodnevno nagađaju nova pojačanja španskog stratega koja bi mogao dovesti u Manchester.

“Ne mogu da potvrdim sa sigurnošću, ali mislim da Toure i Hart neće biti spremni za duel sa Paris-Saint Germainom.”, kratko je komentarisao Manuel Pellegrini.

Sterling, Toure i Joe Hart samo će se pridružiti kapitenu Cityja Kompanyju, Fabianu Delphy na listi povrijeđenih igrača. Kao što je Pellegrini rekao, u utakmici protiv PSG-a trebao bi nastupiti Samir Nasri koji ne dobija puno minuta u redovima engleskog kluba zbog veoma jake konkurencije na toj poziciji. Pored francuskog igrača, i Kevin de Bruyne će biti spreman za meč elitnog takmičenja.

Za vrijeme odsustva njemačkog igrača City je upisao samo dvije pobjede, a u ovoj sezoni je postigao 12 golova te upisao 12 asistencija.

City danas gostuje Bournemouthu u okviru 32. kola engleskog Premiershipa.

Popularna kladionica, bet365 je već izbacila koeficijente za utakmicu između PSG-a i Cityja. Britanska kladionica je na PSG ponudila ‘kvotu’ 1,62, dok je na engleski tim kvota čak 5.00 što je sasvim razumljivo s obzirom na hendikep Manchester Cityja u vidu povrijeda veoma važnih igrača kao što su Sterling, Toure i Hart. Klikom na gumb ispod možete se registrovati na jednu od najboljih svjetskih kladionica i pokupiti bonus od 100% na prvu uplatu novca.

REGISTRUJ SE
[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!