NaslovnicaVijestiManchester City poslao ponudu od 50 miliona eura za veznjaka iz Bundeslige

Manchester City poslao ponudu od 50 miliona eura za veznjaka iz Bundeslige

Manchester City poslao ponudu od 50 miliona eura za veznjaka iz Bundeslige. Švicarski internacionalac je povezan sa Arsenalom, ali Pep Guardiola želi da ga dovede u svoju ekipu kada stigne na Etihad stadion ovog ljeta.

Manchester City poslao ponudu od 50 miliona eura za veznjaka iz Bundeslige

Manchester City je poslao ponudu od 50 miliona eura za veznjaka Borussije Monchengladbach, Granit Xhaku, prema pisanju Bilda.

Švicarski reprezentativac je u više navrata povezivan sa prelaskom u Premiership, sa Arsenalom takođe zainteresovanim za 23-godišnjaka.

Ali, Pep Guardiola želi da ima Xhaku na raspolaganju kada stigne na Etihad stadion i ima zeleno svjetlo da ga dovede, jer će mu čelnici na Etihadu dati ogroman novac za pojačanja.

Guardiola će imati punu kontrolu nad svim transferima koji će se dešavati u Manchester Cityju tokom ljeta ove godine, navode izvještaji iz Engleske.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

Granit je rođen u Baselu, Švicarskoj, a roditelji su mu iz Kosova. Ima mlađeg brata Taulant Xhaka, koji je također profesionalni fudbaler.

Braća su svoju karijeru započela u Concordiji Baselu i obojca su se preselili u Basel. Xhaka je igrao za mnoge mlađe naraštaje Basela i od 2008 je član U21 ekipe. Između 2008 i 2010 odigrao je 37 utamica za U21 tim, gdje je postigao 11 golova.

Bivši trener Basela je jednom rekao: “Xherdan Shaqiri je najbolji talenat u Švicarskoj, nakon Granit Xhake.”

18. maja 2012. godine Basel je na svojoj zvaničnoj stranici objavio da su svi uslovi sa Gladbachom dogovoreni i Xhaka je prešao u Bundesligu nakon medicinskih pregleda za 8.5 miliona eura.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!