NaslovnicaVijestiManchester City pred žestokom kaznom, glavobolja za Guardiolu

Manchester City pred žestokom kaznom, glavobolja za Guardiolu

Manchester City se nalazi pred žestokom kaznom zbog grubog kršenja pravila FIFA, te iščekuju konačnu presudu arbitražnog suda u Lausanni.

Novi prvak Premier lige mogao bi, poput ranije Atletica, Reala i Barcelone, da dobije zabranu transfera u jednom ili dva prijelazna roka.

Naime, Manchester City se navodno debelo ogriješio o etički kodeks FIFA kada je u pitanju transfer Benjamina Garrea. Velez, matični klub mladog Argentinca optužio je “građane” da su pregovarali sa momkom i pre nego što je napunio 16 godina, a onda ga i doveli u svoje redove.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Ovaj slučaj završio je na arbitraži, a FIFA je 2016. godine odbila zahtjev argentinskog kluba. Oni su potom otišli korak dalje i obratili se Arbitražnom sudu u Lausanni (CAS). Presuda se čekala još u rujnu, ali je odložena i očekuje se ovog tjedna.

City se brani da Garre ima i italijansku putovnicu i ne podliježe tom pravilu, ali Velez smatra da je to slučaj za prelaske između europskih klubova i da se ne odnosi na južnoameričke timove.

>> Sky Sports: City i Guardiola na raspolaganju imaju 200 miliona eura za ova dva nogometaša!

>> Guardiola otkrio koja su dva velika kluba protiv uvođenja VAR-a

Ako tim Pepa Guardiole bude proglašen krivim, mogao bi da bude suspendovan, odnosno mogao bi da dobije zabranu registrovanja igrača tokom dva prijelazna roka (na ljeto i u siječnju 2019. godine). To znači da mogu da kupuju igrače, ali ne i da ih registruju.

To bi sigurno umnogome poremetilo planove Pepa Guardiole, koji je već pripremio listu želja za predstojeći prijelazni rok, a sigurno da bi stopiralo i neke odlaske iz plavog dijela Manchestera.

Klub sa Etihada bi u tom slučaju mogao da krene Barceloninim stopama tako što bi uložio žalbu. Malo je vjerovatno da bi ih ona oslobodila presude, ali bi bar privremeno stavila odluku van snage.

City bi tako mogao sebi da obezbijedi neophodno vrijeme da kupi željene igrače, a onda godinu i po dana ne bi poslovao na transfer pijaci.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!