NaslovnicaVijestiManchester United nudi Martiala u zamjenu za zvijezdu Chelseaja

Manchester United nudi Martiala u zamjenu za zvijezdu Chelseaja

Pred Manchester Unitedom je zasigurno jedan od najuzbudljivijih ljetnih prelaznih rokova, s obzirom da se njihov trener Jose Mourinho planira riješiti nekoliko zvijezda.

United nudi Martiala Chelseaju

Među tim zvijezdama najzvučnije ime je svakako Anthony Martial, koji nije planovima portugalskog stručnjaka za sljedeću sezonu.

Kako pišu talijanski i engleski mediji, za njega interes već dugo vremena pokazuju Juventus i Chelsea, ali ‘Crveni vragovi’ zasigurno nisu spremni pustiti takvog igrača da ode u redove jednog od najvećih rivala u borbi za titulu.

Ipak, postoji mogućnost da obje strane dobiju ono što žele. Kako piše The Mirror, Jose Mourinho ga je spreman pustiti da ode na Stamford Bridge ukoliko će na suprotnu stranu doći krilni igrač Willian, sa kojim je već surađivao dok je i sam bio u Chelseaju.  Čelnicima Uniteda ovakve razmjene nisu strane. U ovom zimskom prelaznom roku su dogovorili jedan takav transfer, kada je na Old Trafford stigao Alexis Sanchez iz Arsenala u zamjenu za Henrikha Mkhitaryana.

[su_no1forfootball]

Martial je na Old Trafford stigao u ljeto 2015. godine iz Monaca za čak 60 miliona eura, i od tada je ukupno u crvenom dresu odigrao 135 utakmica, postigao 36 golova i podijelio 26 asistencija. Ove sezone je u Premier ligi odigrao 30 utakmica, od čega je samo 18 počeo od prve minute, te je postigao devet golova i podijelio pet asistencija.

Pored njega, klub će definitivno napustiti i kapiten Michael Carrick, koji po svemu sudeći završava profesionalnu karijeru, a još bi mogli otići i Antonio Valencia, Ashley Young, te Marouane Fellaini, kojem ugovor ističe ovog ljeta.

Mourinho je priznao kako je klub Fellainiju ponudio ugovor, te da je to što ga još uvijek nije produžio isključivo njegova odluka: “To me ne nervira, jer takav je nogomet, želi sačekati da mu istekne ugovor. Klub mu je poslao ponudu. Naravno, ponuda koju trenutno ima na stolu je bolja nego ona koju je dobio prije šest ili osam mjeseci. To je njegova odluka koju moramo poštovati.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!