NaslovnicaVijestiManchester United odaje počast legendarnom Sir Bobbyju Charltonu

Manchester United odaje počast legendarnom Sir Bobbyju Charltonu

Iz Manchester Uniteda je potvrđeno da će južna tribina stadiona Old Trafford biti preimenovana u čast njihovom legendarnom igraču Sir Bobbyju Charltonu.

Manchester United odaje počast legendarnom Sir Bobbyju Charltonu

Charlton je odigrao više od 750 utakmica za “Crvene vragove”, u kojima je postigao rekordnih 249 golova, a sa klubom je osvojio tri titule prvaka Engleske i Kup prvaka (današnju Ligu prvaka) 1968. godine.

Također je bio i član engleske reprezentacije koja je osvojila Svjetsko prvenstvo 1966. godine, a na tom prvenstvu je postigao tri gola. “Gordi Albion” je u finalu slavio protiv Zapadne Njemačke na Wembleyu.

Manchester United želi osigurati vezu sa Charltonom, koji je trenutno jedan od direktora kluba, tako što će preimenovati južnu tribinu svog stadiona, a to preimenovanje će se održati 2. travnja/aprila pred utakmicu protiv Evertona u Premier ligi.

“Ovo je velika čast za mene i moju obitelj i jako sam ponosan što je klub odlučio imenovati južnu tribinu mojim imenom”, izjavio je Charlton za službenu klupsku stranicu.

[su_netbet_psgchelsea]

 

“Manchester United je važan dio mog života i imam toliko prekrasnih uspomena sa ovog “Teatra snova”. Kao igrač, sjećam se golova koje sam postigao i čudesnih igrača sa kojima sam igrao. Kao direktor, vidio sam mnogo izvrsnih utakmica i igrača koji su prošli kroz klub. Ovo je posebno mjesto.”

Izvršni potpredsjednik kluba, Ed Woodward, također je dao izjavu na sve ovo.

“Bobby je jednostavno najveća ikona u engleskoj nogometnoj povijesti. Igrač, diplomat, gospodin i neumorni radnik za humanitarne svrhe, on predstavlja sve ono što je dobro u nogometu i Manchester Unitedu. Privilegija je poznavati tog čovjeka i raditi s njim u posljednjih deset godina.”

“Preimenovanje južne tribine, na kojoj se nalaze direktorske lože i stare klupske svlačionice, je prikladno priznanje za sve ono što je Bobby Charlton ovom klubu pružio kao igrač i kao direktor kluba.”

Charlton će se tako pridružiti Sir Alexu Fergusonu, koji već ima tribinu Old Traffordu koja nosi njegovo ime, nakon što je sjeverna tribina 2011. godine dobila ime po legendarnom škotskom treneru.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!